Stiri Acvile

Naționala feminină U20, prima care va juca la europenele juvenile în această vară, la Oradea

Andreea Vlase

Andreea Vlase
18.01.2018

Cinci din cele șase naționale de juniori ale României vor evolua în al doilea eșalon al întrecerii continentale. Tricolorele vor juca la Oradea, în Austria și Muntenegru, iar tricolorii vor merge în Macedonia, Bosnia-Herțegovina și Germania.

Naționala masculină U20 este singura care va evolua în Divizia A, după ce a câștigat turneul de la Oradea în vara trecută. „Vulturii” vor intra în competiție în perioada 14-22 iulie, în Germania, iar detalii despre grupă găsiți aici.

Formația feminină sub 20 de ani a României speră să profite de avantajul terenului propriu și să obțină un rezultat bun la Oradea. Turneul Diviziei B se dispută în perioada 7-15 iulie. România este în grupă cu Marea Britanie, Grecia, Ucraina, Lituania și Israel.

Fetele sub 18 ani vor merge în Austria. Oberwart, Gussing și Furstenfeld găzduiesc Campionatul European U18 feminin, Divizia  B, între 3 și 12 august. Naționala României va lupta pentru accederea în faza sperioară cu Georgia, Cipru, Islanda, Portugalia și Finlanda.

România U16 feminin va juca în Muntenegru, la Podgorica, în perioada 16-25 august. Adversarele din grupă vor fi: Israel, Irlanda, Elveția, Luxemburg și Kosovo.

Naționala masculină sub 18 ani se va deplasa în Macedonia pentru turneul Diviziei B, la Skopje. Perioada de desfășurare: 27 iulie-5 august. Tricolorii vor întâlni Belarus, Portugalia, Polonia, Norvegia și Elveția în grupă.

Tricolorii U16 se vor deplasa la Sarajevo, în Bosnia-Herțegovina. Turneul va avea loc între 9 și 18 august. România a fost repartizată în grupă cu Marea Britanie, Suedia, Portugalia, Luxemburg și Irlanda. 

Componența tuturor grupelor de la Campionatele Europene rezervate juniorilor, atât din Divizia A, cât și din Divizia B, o puteți vedea aici

*foto: fiba.com

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!