Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

Nandor Kuti: „În fiecare zi mi-aș dori să repet performanța din partida cu Oradea.”

David Istrate

David Istrate
10.01.2019

Sâmbătă, 12 ianuarie, BT Arena va găzdui din nou derby-ul Ardealului, între U-BT Cluj-Napoca și BC CSU Sibiu. În acest moment, doar un punct le separă pe cele două formații, iar o eventuală victorie a gazdelor ar produce un echilibru în clasament, la finalul primei faze a sezonului regulat.

La conferința de presă premergătoare acestui joc, Nandor Kuti a punctat câteva dintre calitățile principale ale trupei sibiene, a vorbit despre aspectele la care el și colegii lui vor fi atenți și a rememorat primul duel Cluj-Sibiu la care a fost prezent ca jucător.

Jucăm cu echipa Sibiului, o echipă foarte puternică din punct de vedere fizic, foarte atletică. Sunt foarte periculoși pe faza de tranziție ofensivă. Cred că va fi o luptă mare sub panou, au pivoți foarte puternici, trebuie să ne mobilizăm la recuperări și să nu le lăsăm second-chance points. Cred că va fi un meci frumos, un meci greu și mergem doar cu gândul la victorie. În fiecare meci aș dori să repet performanța din partida cu Oradea, să joc perfect la aruncări, dar cu siguranță nu se poate tot sezonul să arunc așa. Am avut o zi mai bună, am profitat și am aruncat. Primul derby la care am fost martor cred că a fost la 15 ani, dar atunci nu jucam, atunci stăteam pe bancă, mă antrenam mai mult cu echipa. Dar țin minte că atunci atmosfera era foarte, foarte frumoasă. Cred că se va câștiga foarte greu, având în vedere că sunt fizici și au pivoți foarte puternici, împotriva cărora va trebui să ne luptăm foarte mult la recuperări. Cum a zis și Silvă, noi nu ne gândim să câștigăm neapărat la 12 puncte. Am fost anul trecut în aceeași situație și și atunci am intrat ca să câștigăm meciul. S-a întâmplat să câștigăm la 17 sau 18 puncte, a fost foarte bine pentru noi dar nu neapărat să luăm locul 1, nu contează.”, conform paginii oficiale de Facebook a clubului clujean, u-bt.ro.

Fiind și ziua lui de naștere, Nandor Kuti a fost întrebat ce a primit drept cadou de la coechipierii săi. Jucătorul a răspuns „Două antrenamente.”, însă antrenorul Mihai Silvășan a intervenit, spunând că acela este cadoul său.

Meciul dintre U-BT Cluj-Napoca și BC CSU Sibiu va avea loc sâmbătă, de la ora 17:30 și va fi transmis în direct pe Digisport 4.

*foto: u-bt.ro/Manases Sandor

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!