Stiri Vulturi

Nandor Kuti și Zare Markovski, mesaj pentru „Vulturii mici” înaintea turneului final U20 – divizia A, de la Chemnitz

David Istrate

David Istrate
09.07.2018

nandor kuti u20 divizia a 

În vara anului trecut, naționala de U20 a României a reușit o performanță extraordinară câștigând Divizia B a Campionatului European de U20 si promovând astfel în prima divizie. Prin urmare, la sfârșitul acestei săptămâni, România se va lupta cu cele mai bune naționale din Europa, încercând să se claseze pe o poziție cât mai ridicată.

Campionatul European U20 va avea loc la Chemnitz, în Germania, și va debuta în 14 iulie, urmând ca finala să aibă loc în 22 iulie. România se află într-o grupă foarte dificilă din care fac parte: gazda turneului, Germania, Israel și Grecia.

Lotul României pentru acest turneu este format din următorii jucători: Ionuț Berceanu, Camil Berculescu, Andrei Calenic, Christian Chițu, Georges Darwiche, Dragoș Diculescu, Dimitri Georgiadis, Tudor Fometescu, Daniel Ioniță, Ștefan Mainea, Andrei Mureșan, Edward Petrescu, Dan Tohățan și David Vida.

La conferința de presă organizată la Cluj-Napoca după meciul cu Croația din cadrul preliminariilor Campionatului Mondial din China - 2019, Zare Markovski a fost rugat să își spună opinia despre naționala U20.

„Cred că au niște jucători foarte buni care vor avea un viitor în baschet și consider că la acest campionat ei trebuie să demonstreze cine este capabil de a continua la echipa mare. Desigur, este logic că nu se poate ca tot lotul de 12 jucători să ajungă mai departe la națională. Însă, pentru a concluziona, cu siguranță o parte a acelui lot vor reuși să confirme și astfel vor fi invitați în viitor să participe la acțiunile naționalei României, așa cum s-a întâmplat cu Măciucă în această campanie de calificare. Fiind realist, nu mă aștept la un rezultat extraordinar, adică să se califice în primele 8 echipe, însă sper să continue să ne dea jucători individuali foarte buni.”

Antrenorul României a fost completat de elevul său, Nandor Kuti.

„După cum știți, noi am jucat două meciuri de pregătire împotriva naționalei de U20 și mi s-a părut că este o echipă foarte bună, foarte solidă. Le urez baftă și sper să dea totul pe teren, cum am făcut-o noi la Oradea și sper să profite de această șansă de a juca împotriva echipelor foarte tari, șansă pe care noi, din păcate, nu am avut-o.”

România debutează în turneu în 14 iulie, împotriva Greciei.

*foto: fiba.basketball

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!