Stiri Vulturi

Nandor Kuti: „Avem nevoie de cineva care să-și asume responsabilitatea în final de atac. La noi încă nu știm cine să fie acel jucător”

Andreea Vlase

Andreea Vlase
01.07.2018

„Vulturii” au cedat cu 63-90 în duelul cu Croația, din ultima etapă a grupei D, în prima fază a calificărilor pentru mondiale. Nandor Kuti a fost al doilea marcator al României în acest meci, cu 12 puncte în 35 de minute.

Jucătorul de 21 de ani a fost prezent la conferința de presă de la finalul partidei și a declarat:

„În primul rând vrem să felicităm Croația. Le urăm noroc în următoarele calificări. Am început meciul foarte curajoși. Am și condus la o diferență de 5 puncte la finalul primului sfert. După aceea am avut niște aruncări forțate și am pierdut mingea de mai multe ori din dribling. Ei s-au dus pe contraatac și au dat coșuri ușoare. Asta le-a dat aer. Cred că aici s-a pierdut meciul. Ne-au lipsit foarte mult (jucătorii cu experiență), mai ales în ultimele secunde de atac avem nevoie în echipa asta de cineva care să-și asume responsabilitatea. La noi încă nu știm cine să fie acel jucător dar cu siguranță o să ne dăm seama în septembrie”.

Extremei i s-a cerut să facă o comparație cu meciul din toamna trecută, când cele două reprezentative s-au întâlnit la EuroBasket 2017, tot la Polivalenta din Cluj. Atunci croații s-au impus cu 74-58, dar loturile celor două echipe au suferit modificări importante.

„Aproape toată echipa noastră a fost diferită, am avut foarte mulți jucători tineri. Noi am încercat să dăm ce-i mai bun al nostru, ce putem și n-am reușit”.

După ce a încheiat grupa pe locul 4, România va continua în precalificările pentru EuroBasket 2021.

„Cu siguranță că o să intrăm cu mai mult curaj. După meciurile astea o să avem mai multă experiență, mai multă încredere în noi și trebuie să lucrăm vara asta și în septembrie foarte mult ca să venim la un nivel mai înalt”, a adăugat Nandor Kuti.

În a doua fază a precalificărilor pentru europeanul din 2021 vor fi tot trei ferestre, în septembrie 2018, noiembrie 2018 și februarie 2019.

*foto: Alina Cojocaru / fiba.basketball

1 comentariu la aceasta stire:
  • U BT Cluj-Napoca studentU :

    bine ar fi
    sa incercati sa sutati de cat mai multe ori inainte de finalul de atac. Adica sa ramana om liber sa suteze, nu sa fie scremute de fiecare data. Ca putine nationale au Lebroni si Curries in lot. Majoritatea au jucatori normali care o baga in cos in urma unei aruncari executate corect, eventual necontestate. Nu in ultima secunda. Poate ca poti castiga un meci cu un cos in ultima secunda, dar cu siguranta nu poti pierde un meci in acest fel. Ce vreau sa spun, de cele mai multe ori conteaza cum arunci si cum o bagi pe tot parcursul meciului, nu in acele cateva atacuri in care arunci in ultimele secunde.
    Revenind la meci si la declaratia lui Kuti, cica meciul s-ar fi pierdut acolo cand au avut ei cateva cosuri usoare. Pe bune? Meciul s-a pierdut de acum 20 de ani, cand ei cresteau generatii sanatoase de jucatori tineri si noi generatii...asa cum sunt. Chiar suntem atat de penibili sa credem ca am fi avut vreodata, in conditiile date, fara 3 jucatori de baza pt noi si cu doi-trei jucatori excelenti pentru ei, vreo sansa macar sa visam la o victorie?
    Fanii baschetului din RO sunt in general oameni foarte toleranti si pozitivi si foarte pasionati de acest sport, de aceea mai si urmarim LNBM si nationala. Dar sa nu jignim zic inteligenta nimanui prin astfel de declaratii.
    Bafta in continuare in campania de calificare la Eurobasket. Mai multa munca la antrenament si mai putina emfaza in declaratii...Intre un self-confidence esential pentru un sportiv de performanta si o atitudine aroganta gratuit (adica ne sustinuta de vreun rezultat personal sau de echipa notabile) e o linie foarte fina...

    cu 5 ani în urmă (02.07.2018) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!