Stiri

Nemanja Maric va evolua în Slovacia

Radu Bărăian

Radu Bărăian
23.02.2014

Fostul jucător al echipelor din primul eșalon baschetbalistic din România, CSM Oradea și SCM Craiova, sârbul Nemanja Maric, va evolua pentru restul sezonului 2013-2014 în Slovacia, la Edymax SPU Nitra

După 5 sezoane petrecute în maieul grupării CSM Oradea, Maric a ajuns la începutul sezonului actual în Bănie, în curtea celor de la SCM Craiova, acolo unde, însă, nu a dat randament și prin urmare contractul dintre cele două părți a fost reziliat. În sezonul curent, fundașul de 1.99 metri a bifat 27 de prezențe pentru echipa olteană, 16 în Liga Națională și 11 în Liga Balcanică. De asemenea, Maric a fost prezent pe parchet și în dubla din Cupa României cu ”U” BT Mobitelco. 

În cele 16 jocuri din LNBM, Maric a acumulat în medie 6.4 puncte pe partidă, 3.8 pase decisive, 2.7 recuperări, 2.7 mingi pierdute și 5.5 în dreptul eficienței, totul în 26:38 minute petrecute pe parchet. De cealaltă parte, în Liga Balcanică, în cele 11 meciuri jucate a avut medii de 4.5 puncte, 2.8 pase decisive, 2.5 recuperări, 1.6 mingi pierdute și un coeficient de 5.6 unități la eficiență, totul în 21:00 minute jucate pe partidă.

Pe lângă Oradea și Craiova, baschetbalistul de 30 de ani a mai evoluat la echipe precum Centennial College în Canada, KK Vardar Skopje în Macedonia, respectiv în țara sa natală la KK Konstantin NIS. 

Astfel, Nemanja Maric a semnat în campionatul în care a ajuns și Aleksandar Vuletic, fost jucător la Concordia Chiajna, acesta din urmă fiind cel mai eficient baschetbalist din LNBM în prima parte a stagiunii curente. Edymax SPU Nitra se poziționează pe locul al 3-lea în primul eșalon din Slovacia, având un bilanț de 20 de victorii și 10 înfrângeri. Maric are toate șansele să debuteze la noua sa echipă în meciul de miercuri, împotriva celor de la Prievidza.

*Foto: Bogdan Dănescu

2 comentarii la aceasta stire:
  • CSM CSU Oradea mi :

    multumim capitanului Nemanja Maric
    Bafta ! iti uram suuces in viata si iti multumim pentru tot ce
    ai facut la CSM ORADEA .
    Dumnezeu sa te aibe in grija !

    cu 10 ani în urmă (23.02.2014) Raspunde
  • CSM CSU Oradea rexdecebal :

    Succese maxime Nemanja!!!
    la Oradea a fost 6 sezoane

    cu 10 ani în urmă (23.02.2014) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!