Mvp-ul etapei
Borislava Hristova
Borislava Hristova
Minute 28:38
Puncte 22
Pase decisive 5
Recuperari 9
Eficienta 34
Vezi profilul jucatorului
Linkuri rapide
Stiri Liga Natională de Baschet Feminin

Nervi și țipete ale timișorenilor la finalul partidei pierdute cu Alexandria

Andreea Vlase

Andreea Vlase
20.11.2017

Finalul partidei dintre SCM Timișoara și CSBT Alexandria a fost unul foarte tensionat, cu sfertul patru durând 34 de minute. După ce gazdele au condus pe toată durata partidei, cu un avans maxim de 15 puncte, au scăpat victoria printre degete. Oaspetele au recuperat deficitul de 5 puncte de la intrarea în ultimul minut și au câștigat la două puncte. Timișorenii au acuzat arbitrajul că le-a readus în meci pe teleormănence și au avut reacții nervoase după finalul meciului.

Au fost proteste vehemente la faza când Lloyd a primit al 5-lea fault, cu 13,7 secunde până la final. Atunci a fost o recuperare ofensivă reușită de Amukamara, care a pierdut controlul mingii, după un contact cu Lloyd. Gazdele au crezut că mingea va fi a lor, dar s-a fluierat fault la Lloyd și Amukamara mergea la linia de fault.

Atunci, pe lângă antrenorul Coldea, s-a ridicat și Tiberiu Ondreikovic de pe bancă, iar președintele secției de baschet de la SCM, Ilie Trițoiu, a coborât de la balcon și a venit în apropierea terenului să protesteze.

A fost nevoie de 7 minute pentru a se juca ultimele 60 de secunde ale partidei, cu time-out-uri și întreruperi pentru proteste. O altă fază incriminată de gazde s-a petrecut cu 68 de secunde înainte de final când, după liberele marcate de Amukamara, s-a acordat fault la Bartee, care a beneficiat de o nouă vizită la linia de fault.

Timișorencele nu au găsit drumul spre coș la ultima fază când au avut la dispoziție 11,5 secunde și s-a încheiat 74-76.

În timp ce jucătoarele celor două echipe se salutau, oficialii de la SCM au mers la masă pentru a protesta. Cei mai vocali au fost Trițoiu și Ondreikovics.

Trițoiu a mers direct spre arbitri să le reproșeze că și-au bătut joc de echipa sa, pe un ton foarte ridicat. Arbitrii au ieșit pe ușa din spatele mesei oficiale, iar conducătorul alb-violeților s-a ținut după ei și a lovit foarte tare cu palma în ușă. Apoi a continuat reproșurile pe culoarul care duce spre zona vestiarelor. Ondreikovics avea mulți decibeli la „comunicarea” cu comisarul. Oficialul din partea FRB îi spunea că există o procedură de protest, pentru foaia de joc.

Antrenorul Mihai Coldea era și el foarte nervos și vorbea că adversarele au intrat la rupere la Conwright, pe care nu a mai putut să o folosească pe final.

Au fost unele decizii care se puteau da sau nu. În finalul partidei s-au fluierat niște faulturi care în prima parte nu s-au dat. Gazdele au dat vina pe arbitraj, dar au fost destule momente în care puteau închide meciul.

Cert este că reacția de la final nu a fost una potrivită pentru niște oficiali ai unui club. Un președinte nu are voie să aibă astfel de reacții necontrolate, cu lovit de uși și strigăte la arbitri, indiferent cât de supărat este pe deciziile luate. 

9 comentarii la aceasta stire:
  • U BT Cluj-Napoca studentU :

    nu stiu ce
    relevanta au parerile autoarei exprimate la finalul stirii. Ori o faci editorial si atunci pui mai multe impresii personale, ori o faci stire si atunci nu-si au rostul aceste impresii.
    Trecand peste asta, e usor sa spui ca e inadecvata reactia pt un oficial. Daca avea insa dreptate sa protesteze, mie nu mi se pare de condamnat. Sa isi bata cineva joc de munca ta, normal ca te apuca toti dracii. Sa te mai si ia la basca cu procedura de protest. De parca ar fi rezolvat vreodata ceva aceasta procedura - adica sa se rejoace meciul spre exemplu. Nimic de genul, eventual nu a mai fost delegat arbitrul respectiv 2-3 meciuri si basta. Rezultatul ramane si cantareste in economia echipei.

    cu 6 ani în urmă (20.11.2017)
    • CS Energia Târgu Jiu Vandana:

      UaU
      studentU ? saU fanU lU` Coldea, antrenorU rateU !?!

      cu 6 ani în urmă (20.11.2017)
    Raspunde
  • Sepsi SIC Sf. Gheorghe 7vezer :

    SEPSI SIC CAMPIOANA
    ADEVARUL ESTE,DE MULTE ORI SE INTAMPLA CA ARBITRII SA STRICE MECIUL SI ATMOSFERA!SI LA SFANTU GHEORGHE S-A INTAMPLAT NU O SINGURA DATA !!Aduceti aminte de meciul SEPSI SIC cu U Cluj in finala de anul trecut,cand Zoran Mikes a retras echipa de pe teren !! IERI,AM AVUT PARTE DE UN ARBITRAJ BUN,TRIOU CONDUS DE ALEXANDRA STAN!!Felicitari echipei,antrenorului si arbitriilor !!Meciul a fost bun din toate punctele de vedere!!

    cu 6 ani în urmă (20.11.2017) Raspunde
  • CSU ACS Rookies Oradea laca1968 :

    ....
    Dragnea o sa faca legea si in sport. Ce bine ca si alte echipe au inceput sa simta ceea ce se face cu Sepsi de ani de zile. Mai nou am auzit ca asistatii sociali din Teleorman sunt obligati sa mearga la meci, altfel n-o sa-si mai ia banii de la tata Dragnea.

    cu 6 ani în urmă (20.11.2017)
    • Sepsi SIC Sf. Gheorghe Cristian Chirita:

      Asa măgăreală, așa răspuns!
      Mai nou, am auzit că părții feminine a minorității secuiești îi este modificat aparatul excretor în aparat reproducător, apoi primește timp de nouă luni o medicație care are ca efect secundar constipația! La sfârșitul acestor nouă luni primește laxative din belșug și asa se naște laca1968!

      cu 6 ani în urmă (20.11.2017)
    • Sepsi SIC Sf. Gheorghe megan:

      esti mare stiutor
      deşi scrii numele cu CH, cu K trebuie să scrii că eşti neam cu fotbalistul cu acelaşi nume, Giani. Apăi naţia voastră - dealtfel încă tot minoritară - se reproduce şi fără aparate şi încet încet va fi majoritară în ţara pe care deja este numită după neamul vostru

      cu 6 ani în urmă (21.11.2017)
    Raspunde
  • un banatean :

    parere
    dupa parerea mea articolul nu are nici o legatura cu ce s-a intamplat cu adevarat pe teren.Am fost la meci de la inceput si vreau sa va spun ca fetele de la Timisoara au jucat bine si meritau cu prisosinta sa castige ,asta daca nu intervenea acest, nu pot sa-i spun arbitru,Serbulea.decizii date pe final de meci toate impotriva gazdelor,cu rautate sau din prostie asta nu pot sa spun dar a influentat clar rezultatul,deci intr-un cuvant viciere de rezultat.
    Cat priveste articolul de mai sus ,nu are nici o legatura cu baschetul este un articol de scandal in primul rand sa loveasca in conducerea clubului SCM si nu este prima oara cand face treaba asta D-na VLASE .
    In continuare daca imi permite-ti o sa fac cateva precizari in legatura cu caile de atac despre care a amintit comisarul Badila.POTI FACE MEMORIU LA FEDERATIE IN CARE SA DESCRII CELE INTAMPLATE DAR PLATESTI 200 DE EURO CA ALTFEL nu se ia in considerare, iar rezultatul este eventual o suspendare a arbitrului in cauza .Pai e normal sa fie nervosi conducatorii acestui club stimata d-na fiindca le-a fost furata o victorie foarte importanta.Cine crezi ca arunca cu flori dupa arbitrii dupa prestatia care au avut-o.
    parerea mea e sa te gandesti bine inainte sa mai dai drumul la asa un articol slab.
    cu respect
    UN SUSTINATOR AL SPORTULUI TIMISOREAN

    cu 6 ani în urmă (20.11.2017) Raspunde
  • Sepsi SIC Sf. Gheorghe tjl59 :

    De unde sa stie ...
    domnisoara (doamna?) A. V. diferenta dintre o cronica si un editorial? Ii cereti prea mult... Abia de s-a pus la punct cu geografia si voi o chinuiti cu baschetul. Ei-ei...

    cu 6 ani în urmă (21.11.2017) Raspunde
  • Sepsi SIC Sf. Gheorghe 7vezer :

    SEPSI SIC CAMPIOANA
    VOM CASTIGA CAMPIONATUL INDIFERENT DE POLITICA,DE XENOFOBIE SI SOVINISM.Nu ne intereseaza nimic ce nu este comun cu sportul,noi ne vedem de treaba!Sintem seriosi,cinstiti, civilizati si plini de sportivitate si ospitalitate!

    cu 6 ani în urmă (24.11.2017) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!