Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

Nicio șansă pentru Dinamo București în fața campionilor de la U-Banca Transilvania Cluj

Radu Bărăian

Radu Bărăian
21.10.2017

U-Banca Transilvania Cluj a bifat cea de-a 3 victorie consecutivă din startul sezonului Ligii Naționale de Baschet Masculin, reușind să se impună fără nicio emoție în fieful celor de la Dinamo București, la 59 de puncte diferență, scor final 103-44.

Dinamo pornea ca victimă sigură în fața campionilor en-titre veniți de la Cluj-Napoca, iar cei de la U-BT și-au respectat blazonul în fața roș-albilor, pornind ca din pușcă în meciul din Sala Dinamo. După primele 10 minute diferența dintre cele două echipe era deja de 10 puncte, 23-13 pentru Cluj. Elevii lui Mihai Silvășan au continuat forcing-ul și în actul secund, de această dată mult mai accentuat, izbutind un parțial zdrobitor de 31-11. Astfel, la pauza mare, U-BT Cluj conducea pe Dinamo București la 30 de puncte diferență, scor 54-24. 

Cu victoria în buzunar, respectiv cu un meci foarte important în față în FIBA Europe Cup, la Tbilisi, cu Dinamo din localitate, antrenorul Mihai Silvășan a rulat tot lotul de jucători cu Dinamo București, reușind să-și menajeze jucătorii importanți, iar în același timp să le acorde mai multe minute tinerilor jucători din lot, tineri care nu au dezamăgit deloc. Partida a continuat în aceeași notă dominantă din partea oaspeților și în repriza secundă, alb-negri reușind să-și adjudece sferturile 3 și 4 cu parțiale clare de 26-12, respectiv 23-8, câștigând implicit partida cu un categoric 103-44. 

După cum spuneam, Mihai Silvășan a rulat tot lotul avut la dispoziție pentru acest duel cu Dinamo, iar toți cei 12 baschetbaliști care au intrat la U-BT în această seară au reușit să-și treacă numele pe lista marcatorilor. Astfel, punctele Clujului în Sala Dinamo au fost marcate de Camil Berculescu 16, Roland Torok 14, Justin Gray 11, Alexandru Olah 11 (16 recuperări), Andrei Calinicenco 10, Giordan Watson 9, Zeljko Sakic 8, Ousmane Barro 7, Vaidas Kariniauskas 7 (7 pase decisive), Lasan Kromah 4, Andrei Mureșan 3 și Kuti Nandor 2. De cealaltă parte, punctele celor de la Dinamo au fost marcate de Amadeo Casale 12, Andrei Iliescu 8, Ionuț Alin Zaharie 7, Mircea Neagoe 7, Cristian Mainea 4, Ștefan Mainea 4 și Cezar Stănescu 2. 

U-BT Cluj rămâne și după această etapă lider în LNBM, având 3 victorii din 3 meciuri jucate, în timp ce Dinamo București ajunge la cea de-a 3-a înfrângere din tot atâtea meciuri disputate. În runda următoare, Dinamo se va duela cu acasă cu BC SCM Timișoara, în timp ce U-BT Cluj va evolua în deplasare la Sibiu în „Derby de Transilvania”. 

Reamintim faptul că, pentru clujeni urmează meciul din etapa a 2-a a grupelor FIBA Europe Cup, în deplasare cu Dinamo Tbilisi. Confruntarea este programată miercuri, 25 octombrie, cu începere de la ora 18:00 a României. În prima rundă din Grupa E, ardelenii au câștigat sub Feleac în fața turcilor de la Istanbul BBSK cu 90-69. 

*Foto: Răzvan Păsărică @sportpictures.eu

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!