Stiri

Nick Calathes, suspendat 20 de partide în NBA

Paul Olar

Paul Olar
19.04.2014

Veste proastă pentru Memphis Grizzlies înaintea debutului în Play-Off. Gruparea din statul Tennessee nu va putea conta pe Nick Calathes, cel care a fost depistat pozitiv în urma unui control antidoping.

În corpul jucătorului s-a găsit o cantitate considerabilă de Tamoxifen, substanță interzisă în majoritatea competițiilor sportive. Acest medicament sporește rezistența la efortul fizic, dar este prescris și suferinzilor de cancer mamar. Totodată, Tamoxifenul ajută la eliminarea reacțiilor adverse cauzate de steroizi.

Conform regulamentului Ligii Profesioniste Nord-Americane de baschet, Calathes va fi suspendat 20 de partide. În cazul unei noi abateri, suspendarea crește de la 45 de jocuri și se poate întinde până la excluderea din NBA.

Născut pe 7 februarie 1989, Calathes a copilărit în Statele Unite, absolvind colegiul Florida. Grecul a fost draftat în 2009 de către Minesota Timberwolves, însă s-a transferat imediat la Panathinaikos. Alături de galonata formație din Atena, Nick a câștigat Euroliga, respectiv două trofee de campion în competiția internă.

Jucătorul a ajuns ulterior în tabăra lui Lokomotiv Kuban Krasnodar, formație cu care și-a adjudecat Eurocup-ul în stagiunea precedentă. Prestațiile din Europa nu au trecut neobservate, baschetbalistul primind o ofertă de la Memphis Grizzlies.

În actualul sezon, sportivul originar din Casselberry a avut medii de 4.9 puncte, 2.9 pase decisive și 1.9 recuperări. Fără nicio urmă de îndoială, absența sa dă peste cap planurile lui Dave Joerger, tehnician ce va fi nevoit să se descurce cu doar doi fundași, în persoanele lui Mike Conley și Beno Udrih.

*Foto: Rocky Widner/NBAE via Getty Images

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!