Mvp-ul etapei
Borislava Hristova
Borislava Hristova
Minute 28:38
Puncte 22
Pase decisive 5
Recuperari 9
Eficienta 34
Vezi profilul jucatorului
Linkuri rapide
Stiri Liga Natională de Baschet Feminin

Nicolett Orban s-a transferat la CSU CSM Oradea, liderul Grupei Galbene din LNBF

Andreea Vlase

Andreea Vlase
12.01.2019

Nicolett Orban a schimbat „lanterna roșie” din prima grupă valorică a Ligii Naționale de Baschet Feminin pentru liderul celei de-a doua grupe. CSU CSM Oradea țintește prima poziție în Grupa Galbenă la finalul fazei a doua a sezonului regulat, care oferă ultimul bilet pentru play-off. Tânăra jucătoare era a doua recuperatoare a Universității Cluj și a debutat astăzi pentru formația orădeană.

CSU CSM Oradea a pierdut cu 44-60 pe terenul celor de la ACS KSE Târgu Secuiesc, în etapa a 3-a din Grupa Galbenă. Nicolett Orban a intrat în 5-ul de start al orădencelor și a petrecut pe parchet 24:39 minute. Aceasta a înscris 3 puncte, după 1/3 la șuturile din semicerc, 0/1 de la distanță și 1/4 de la linia de fault. A fost a doua recuperatoare a echipei cu 9 mingi prinse la panou, 3 în ofensivă, 6 în defensivă. A mai avut o pasă decisivă, 2 mingi pierdute, 2 intercepții, un capac, 2 greșeli personale și 5 faulturi scoase, pentru +8 indice al eficienței.

Pivotul de 18 ani îi va oferi lui Mihai Coldea posibilități în plus pentru regula cu românca U23 pe parchet în prima repriză. Orădeanca a mai jucat pentru formația universitară în liga secundă, dar și la junioare pentru CN Mihai Eminescu. În ultimele două stagiuni a evoluat cu ACS Napoca Baschet Cluj în CN U18.

Nicolett Orban a jucat în prima parte a sezonului la Universitatea Cluj. Are 11 partide în LNBF pentru alb-negre, cu 23:52 minute pe meci. A fost a doua recuperatoare a clujencelor, cu 7,1 recuperări pe meci. A mai avut medii de 7,4 puncte, 2 mingi pierdute și 1,1 intercepții, cu 10,9 eficiență medie. Universitatea Cluj este ultima în Grupa Roșie a LNBF, cu 13 puncte după o victorie și 11 înfrângeri.

A fost de două ori în double-double pentru „U”. În 10 noiembrie termina meciul de la Brașov cu 11 puncte și 10 recuperări, iar în 19 decembrie avea 14 puncte și 10 recuperări în duelul de acasă cu FCC ICIM Arad. Alb-negrele au pierdut acele partide. Orban a avut o contribuție importantă la unicul succes reușit de clujence în acest sezon, 80-74 acasă cu Olimpia CSU Brașov, înainte de Crăciun. Pivotul a contribuit atunci cu 12 puncte, 6 recuperări, 2 pase decisive și 2 intercepții în 32:52 minute, cu +18 eficiență. Aceasta nu a evoluat pentru clujence în partida pe care au disputat-o în 5 ianuarie, acasă cu campioana ACS Sepsi SIC. Orban era deja la Oradea atunci.

CSU CSM ocupă locul 1 în Grupa Galbenă, cu 25 de puncte după 11 victorii și 4 înfrângeri, având șanse mari să prindă ultimul loc care duce în play-off. Pentru orădence urmează două dueluri cu principalele urmăritoare. Elevele lui Mihai Coldea primesc în 20 ianuarie vizita celor de la CSM Târgu Mureș (care nu au drept de promovare în ply-off în acest sezon) și în etapa din 26 ianuarie vor juca în deplasare la Rapid.

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!