Stiri

Nikola Jokic a anunțat că va participa la Campionatul Mondial din 2019

Eduard Popa

Eduard Popa
24.05.2019

nikola jokic serbia mondial

Naționala Serbiei își anunță candidatura pentru o nouă medalie, cu ocazia Campionatului Mondial de baschet din China care se va juca în acest an. Asta după ce pivotul lui Denver Nuggets, Nikola Jokic, a anunțat că își dorește să participe la Mondial, alături de reprezentativa sa națională.

„Sunt foarte mulțumit cu tot ceea ce am făcut în ultimul sezon de NBA: Am avut un an foarte bun, am fost în All-Star Game și în cea mai bună echipă a sezonului. Punctul culminant al sezonului pentru mine ar fi să iau o medalie cu naționala Serbiei în China și o să încerc din răsputeri să fac acest lucru”, a spus Jokic, în presa din țara sa natală.

Jokic a câștigat medalia de argint alături de naționala Serbiei, la olimpiada de la Rio 2016.

Jokic a condus Denver Nuggets până în semifinala Conferinței de Vest, acolo unde a pierdut în fața celor de la Portland Trail Blazers, scor 3-4. În sezonul regulat, „The Joker” a strâns medii de 20,1 puncte, 10,8 recuperări și 7,3 pase decisive, pentru ca în playoff să adune 25,1 puncte, 13 recuperări și 8,4 pase decisive. Datorită acestor performanțe, el a fost votat în All-NBA First Team și a fost chemat la primul All-Star Game din carieră.

La mondialul din China, Serbia a fost distribuită în prima fază a grupelor alături de Italia, Angola și Filipine.

 

*foto: eurohoops.net

https://images.eurohoops.net/2017/01/Jokic_Serbia.jpg
Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!