Stiri Acvile

Nikola Mirotic și Serge Ibaka dispuși să participe la EuroBasket 2017

Radu Bărăian

Radu Bărăian
24.03.2017

După ce mai multe nume importante precum Pau Gasol, Ricky Rubio sau Sergio Llull și-au anunțat disponibilitatea de a participa alături de naționala Spaniei la EuroBasket 2017, a venit rândul altor două nume grele să facă acest lucru, Nikola Mirotic (Chicago Bulls) și Serge Ibaka (Toronto Raptors). Astfel, campioana europeană en-titre are toate șansele să se prezinte la Cluj-Napoca pentru meciurile din Grupa C cu cei mai importanți jucători, atât din NBA, cât și din puternicele campionate din Europa.

„Mirotic și Ibaka au confirmat și ei disponibilitatea de a ne ajuta la Turneul Final din toamnă. Desigur, aici este vorba despre situații diferite, dar majoritatea jucătorilor care evoluează în NBA mi-au confirmat disponibilitatea chiar dacă unii au diverse clauze. Fiecare în parte își cunoaște situația și circumstanțele, dar să știu că toți sunt disponibili pentru mine e foarte bine”, a declarat selecționerul Sergio Scariolo, conform FIBA.

Totuși, este foarte important de menționat faptul că, antrenorul Scariolo va fi nevoit să aleagă dintre cei doi, ori Mirotic ori Ibaka, deoarece este permis doar un jucător naturalizat în echipă. Mirotic (origine muntenegreană) a participat la EuroBasket 2015 și Olimpiada de anul trecut, în timp ce Ibaka (origine congoleză) a fost în lotul Spaniei la EuroBasket 2011, Olimpiada din 2012, respectiv FIBA World Cup 2014. Rămâne de văzut care din cei doi va sosi la Cluj-Napoca în toamnă, însă pentru moment ceea ce e important pentru Spania este că cei doi îți doresc să fie convocați.

România și Spania se vor duela în Grupa C de la EuroBasket 2017, grupă găzduită de Polivalenta din Cluj-Napoca în perioada 1-7 septembrie. De asemenea, cele două reprezentative se vor mai lupta în Grupa C cu echipe precum Croația, Cehia, Muntenegru și Ungaria. 

*Foto: zimbio.com

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!

Cele mai citite
Cele mai Comentate
Ultimele comentarii