Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

Nikola Siladji și Marius Runkauskas, la o reușită de a egala recordul de coșuri de la trei puncte marcate într-un meci

Bogdan Isailă

Bogdan Isailă
29.03.2015

În ultima etapă a sezonului regulat, Nikola Siladji și Marius Runkauskas au fost aproape de a egala recordul de coșuri marcate de la mare distanță într-un meci. Recordul absolut al sezonului este deținut de Goran Ikonic care a marcat 8 coșuri de la peste 6.75 metri, în partida pe care Steaua CSM București a câștigat-o pe terenul Timbei Timișoara.

În ultima etapă, Gaz Metan Mediaș a primit vizita Energiei Târgu-Jiu iar Nikola Siladji a strălucit. Pivotul sârb a marcat 7 aruncări de la distanță din 9 încercări. De remarcat este faptul că Siladji este un jucător cu talie care măsoară 2.07 metri dar care dispune de o aruncare excelentă de la distanță. În acest sezon, Nikola Siladji are un procentaj de 46.9% la aruncările de la 3 puncte, reușind în medie pe meci 1.1 coșuri din 2.3 tentative.

Marius Runkauskas a avut exact aceiași evoluție din spatele semicercului ca și Nikola Siladji. În partida câștigată de CSU Asesoft Ploiești în fața lui U Cluj-Napoca, lituanianul a terminat cu 7/9 reușite de la 3 puncte. Runkauskas este cunoscut ca un veritabil shooter iar în acest sezon el are un procentaj de 40.9% din spatele semicercului de 3 puncte, cu o medie de 3.1 reușite pe meci din 7.7 încercări.

În actualul sezon și Aliaksandr Pustahvar a reușit să înscrie 7 triple într-un meci. Jucătorul din Belarus a terminat cu 7/12 de la distanță meciul contra celor de la U Cluj-Napoca.

De menționat este faptul că Goran Ikonic și Marius Runkauskas au reușit să înscrie cele mai multe coșuri de la distanță în acest sezon regulat, 72 pentru fiecare. Jucătorul Stelei a beneficiat de 148 de încercări pentru un procentaj de 48.6% în timp ce Runkasukas a avut 176 de încercări pentru un procentaj de 40.9%. Aliaksandr Pustahvar îi urmează pe cei doi cu un total de 69 de triple înscrise din 175 de încercări, cu un procentaj de reușită de 39.4%.

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!