Stiri Acvile

Nikola Vucevic: „România și Ungaria au jucători mai puțin cunoscuți, dar trebuie să fim extrem de atenți și să jucăm foarte bine și împotriva lor”

Radu Bărăian

Radu Bărăian
24.05.2017

Reprezentativa masculină a Muntenegrului va debuta în Grupa C a EuroBasket 2017 de la Cluj-Napoca cu un meci incendiar în fața Spaniei. Confruntarea dintre cele două naționale va fi a doua din Sala Polivalentă după duelul dintre Ungaria și Croația și va debuta la ora 17:45. 

Muntenegrenii se vor prezenta la turneu cu cel mai bun lot posibil, desigur, dacă nu vor apărea diverse accidentări pe parcurs. Unul dintre oamenii de bază a acestora este Nikola Vucevic, jucător în NBA la Orlando Magic, baschetbalist în care suflarea muntenegreană își pune toată încrederea. După două evoluții modeste la EuroBasket, în 2011 și 2013, starul din NBA este pregătit de competiție și gata să-și ajute naționala pentru un parcurs cât mai bun și cât mai lung. 

„Abia aştept, vreau să-mi ajut echipa naţională să aibă o evoluţie consistentă la EuroBasket. Am aşteptări mari şi pe plan personal. În această vară îmi doresc să evoluez la cel mai bun nivel al meu şi am o ocazie excelentă să fac asta. Voi avea meciuri împotriva unor jucători extraordinari, precum fraţii Gasol (Spania), băieţii din Croaţia sau Jan Vesely (Cehia), de exemplu. Se anunţă a fi extrem de plăcut şi foarte competitiv, abia aştept turneul. Sunt încântat să joc din nou pentru naţionala ţării mele, şi să evoluez la EuroBasket. Este o bucurie şi o onoare să îmbrac echipamentul naţionalei şi să-mi ajut colegii să-şi demonstreze talentul în faţa celor mai bune echipe de pe continent.

În primul rând ne dorim să trecem de grupe, apoi vom vedea ce se mai întâmplă. Nucleul echipei este format din jucători relativ tineri, avem un staff tehnic excepţional, care ne insuflă mereu energie pozitivă, iar chimia echipei este excelentă. Avem toate ingredientele necesare pentru a fi o echipa competitivă. Am făcut o campanie de calificare excelentă, iar acum mintea noastră este concentrată doar pe EuroBasket.

Ne dorim să facem un turneu foarte bun, ne putem califică din grupă doar dacă vom evolua la cel mai bun nivel al nostru. Spania şi Croaţia sunt marile favorite la primele două locuri, dar lupta va fi extrem de deschisă pentru următoarele poziţii calificante. Cehia are o echipa foarte bună, cu jucători talentaţi, precum Tomas Satoransky şi Jan Vesely. Ungaria şi România au jucători mai puţin cunoscuţi, dar trebuie să fim extrem de atenţi şi să jucăm foarte bine şi împotriva lor”, a declarat Nikola Vucevic într-un interviu acordat celor de la fiba.com. 

FIBA EuroBasket 2017 va debuta în 31 august cu meciurile din faza grupelor, grupe care se vor desfășura în 4 orașe europene, Cluj-Napoca, Helsinki, Tel Aviv și Istanbul. Ziua de 7 septembrie este ultima din grupe, urmând ca apoi până la finala din 17 septembrie inclusiv, jocurile din fazele superioare să se dispute doar la Istanbul. 

Grupa de la Cluj-Napoca va pune față în față reprezentativele României, Spaniei, Croației, Ungariei, Cehiei, respectiv Muntenegrului. Trupa lui Vucevic se va duela cu tricolorii în ultima zi din grupe, joi, 7 septembrie, cu începere de la ora 20:45. 

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!