Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

Nikolay Stoyanov este noul jucător al celor de la SCM U Craiova. UPDATE

Eduard Popa

Eduard Popa
29.07.2019

Nikolay Stoyanov este noul jucător al celor de la SCM U Craiova. UPDATE

nikolay stoyanov

După ce a reușit să îi aducă pe Dragoș Diculescu, Bogdan Țibîrnă, Tyler Laser și Monyea Pratt, SCM U Craiova continuă campania agresivă de transferuri. Oltenii poartă negocieri avansate cu jucătorul celor de la Beroe, Nikolay Stoyanov.


UPDATE, ora 12:30 Se pare că trecerea lui Nikolay Stoyanov la SCM U Craiova este tot mai aproape să se efectueze. Presa de peste Dunăre anunță că impresarul jucătorului a făcut posibil ca transferul internaționalului bulgar în Bănie să aibă loc, în ciuda faptului că Stoyanov mai avea un an de contract cu Beroe. Astfel, Stoyanov devine al treilea străin care a ajuns la o înțelegere cu SCM U Craiova, după Tyler Laser și Monyea Pratt.


 

Transferul a fost anunțat mai întâi de site-ul de specialitate bulgar, bgbasket.com. Cu toate acestea, din sursele totalbaschet, trecerea lui Stoyanov în Bănie este încă destul de departe de a fi realizată, în special dacă ținem cont de bugetul limitat al clubului, mai ales după trecerea lui Pratt și Laser pe malul Jiului.

Stoyanov este născut la Varna, pe 10 martie 1994, are o înălțime de 1m93 și joacă pe pozițiile 2-3. El este și internațional bulgar și a jucat în sezonul 2018/2019 la Beroe Stara Zagora, cu care încă mai are un an de contract. Astfel, oltenii ar trebui să plătească bulgarilor clauza de reziliere a lui Stoyanov, un alt impediment în ceea ce privește trecerea lui Nikolay la formația antrenată de Aco Todorov.

De altfel, cel mai probabil antrenorul Craiovei este cel care și-l dorește pe Stoyanov la echipă, dat fiind faptul că cei doi au lucrat împreună în sezonul 2017/2018, la Levski Lukoil. În sezonul recent încheiat, Stoyanov a impresionat cu medii de 12,7 puncte, 4,2 recuperări, 2,6 pase decisive și 1,1 intercepții în 28,7 minute pe partidă. Statisticile includ și un procentaj excelent de 48% de la 3 puncte. 

De asemenea, totalbaschet a aflat că oltenii au fost aproape să îl aducă și pe jucătorul croat născut la Antwerp, Andrija Coric. Fost jucător al celor de la Cibona Zagreb, Coric a evoluat sezonul trecut la Cedevita, acolo unde a jucat cel mai bun baschet din carieră. El a strâns 11,8 puncte, 4 recuperări și 2,1 pase decisive la formația croată, cu 0,8 intercepții, 52% de la 2 puncte, 30% de la 3 puncte și 56 de la libere. Coric a stat săptămâna trecută mai multe zile în Craiova și a fost foarte aproape să se ajungă la o înțelegere, care a căzut însă în ultimele momente. 

Așadar, rămâne să vedem ce surprize ne mai produce echipa din Oltenia. 

*foto: fiba.com

2 comentarii la aceasta stire:
  • SCM "U" Craiova sebi12 :

    Welcome
    Pare jucator bun cu aruncare buna..48% la 3p

    cu 4 ani în urmă (29.07.2019) Raspunde
  • SCM "U" Craiova Tommy :

    Welcome
    Anul acesta jucam totul sau nimic!!

    cu 4 ani în urmă (29.07.2019) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!