Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

Nou record stagional de puncte marcate într-un singur meci, stabilit de Mladen Jeremic

Radu Bărăian

Radu Bărăian
10.12.2016

Mladen Jeremic, sârbul formaţiei BC SCM Timişoara, a marcat 36 de puncte în înfrângerea echipei sale, 81-98, în deplasarea de la Cluj-Napoca cu U-BT, stabilind astfel noul record de puncte marcate într-un singur meci în acest sezon al Ligii Naţionale de Baschet Masculin. 

Precedentul record era de 27 de puncte, stabilit de doi jucători, Vlad Moldoveanu de la U-Banca Transilvania, respectiv Nikola Jevtovic de la Steaua CSM EximBank Bucureşti. Cu o zi de şut aproape impecabilă aseară în "Horia Demian", Jeremic a marcat cu 9 puncte mai mult decât cei doi şi a devenit implicit jucătorul cu cele mai multe puncte marcate într-o singură partidă în stagiunea 2016-2017. De asemenea, jucătorul pregătit de Nenad Mandic este liderul ligii şi la media de puncte marcate pe meci, 20.2, respectiv sportivul cu cele mai multe puncte înscrise până acum în campionat, 222 la număr, fiind urmat de Dykes cu 201. 

În confruntarea cu liderul din LNBM, Jeremic, titular fiind, a jucat 36:28 minute, timp în care a avut procentaje de 73% (8/11) la aruncările de 2 puncte, 60% (6/10) la aruncările de 3 puncte, respectiv 100% (2/2) din dreptul liniei de fault, toate pentru un total de 36 de puncte puse pe tabela de marcaj, aproape jumătate din cele 81 marcate de întreaga echipă. De asemenea, sportivul cu numărul 4 din tabăra bănăţeană şi-a mai trecut în cont 2 recuperări, o pasă decisivă, dar şi 2 mingi pierdute, terminând jocul cu un indice la eficienţă de 30 de unităţi, acesta fiind şi cel mai bun joc personal din acest sezon pentru sârb. 

Mladen Jeremic nu a lipsit niciun meci pentru Timişoara în cele 12 etape, având medii de 34:26 minute, 20.2 puncte, 2.5 recuperări, 2.7 pase decisive şi 17.6 la productivitate. 

În ediţia precedentă de campionat, baschetbalistul a bifat 17 meciuri în LNBM, timp în care a totalizat 321 puncte. 

*Foto: Valentin Todea @totalbaschet

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!