Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

Noua achiziție a Timișoarei între cei mai buni jucători la intercepție în NCAA

Adrian Micinic

Adrian Micinic
25.02.2013

Devan Downey, noul fundaș al lui BC Timișoara, este unul dintre cei mai prolifici jucători la intercepție din istoria baschetuli universitar nord-american de baschet masculin. Jucătorul de 1.75 metri și-a încheiat cariera universitară cu un total de 342 intercepții.

Downey a debutat în NCAA alături de Cincinnati, pentru care a jucat în sezonul 2005/06. S-a transferat apoi la South Carolina, iar acest lucru l-a împiedicat să aibă drept de joc în sezonul 2006/07. Deva a jucat apoi trei sezoane pentru South Carolina.

La absolvire, în anul 2010, Downey avea 342 intercepții. El a bifat 128 prezențe în NCAA, având astfel o medie de 2.67 intercepții pe meci.

De notat că în momentul de față Downey ocupă locul al 10-lea în ierarhia tuturor timpurilor la capitolul total intercepții. Noul fundaș al Timișoarei este unul dintre cei doar doi jucători care au urcat în ierarhia celor mai prolifici zece jucători la intercepție în ultimul deceniu. Celălalt este Obie Trotter, fundașul naturalizat al naționalei Ungariei.

Downey îi devansează în această ierarhia pe Juan Dixon, Greg Anthony, Jason Hart sau Garry Payton, jucători care au ajuns să aibă cariere în NBA.

8 comentarii la aceasta stire:
  • U BT Cluj-Napoca m.sandor :

    na
    hmmm.eu ce nu inteleg este ca un jucator cu asa cotatie sau statistica, ce cauta in baschetul mioritic?sunt curios cum se descurca in campionat.

    cu 11 ani în urmă (25.02.2013) Raspunde
  • SCM "U" Craiova n0 name :

    na
    Ce sa caute? Bautura si femei!!!

    cu 11 ani în urmă (25.02.2013) Raspunde
  • U BT Cluj-Napoca m.sandor :

    nana
    ei nici chiar asa.dar daca asa de bun e, de ce nu a luat o echipa de euroliga?

    cu 11 ani în urmă (25.02.2013) Raspunde
  • SCM Timișoara sorin :

    nu-mi vine sa cred...
    Chiar nu-mi vine sa cred.E transferul sezonului pentru Timisoara.Doar pentru asta as merge la sala Constantin Jude.Pentru ca Zlatko Jovanovic chiar are in persoana lui Devan Downey un coleg de calibrul lui pe pozitia de coordonator de joc.Devan Downey a fost coleg cu Dominique Archie cat acesta a evoluat la University of South Carolina. Si acest duo a facut senzatie in sezonul 2008-2009.Pun pariu pe salariul pe o luna ca D.Archie l-a propus ca sa fie adus la Timisoara si mare mi-a fost mirarea ca pana acum nu s-a gandit nimeni din staful tehnic timisorean la o mutare de asemenea calibru.Probabil Devan Downey a acceptat pe loc cand a auzit ca Archie joaca aici.Bun venit printre lei,Devan!

    cu 11 ani în urmă (25.02.2013) Raspunde
  • Sepsi SIC Sf. Gheorghe pvl30 :

    @sorin
    Sper sa ai dreptate si sa fie transferul sezonului! Dar si cand ai prea multi LEI in curte... si dresorul nu-i de acelasi calibru...degeaba ii ai!!

    cu 11 ani în urmă (25.02.2013) Raspunde
  • SCM Timișoara sorin :

    @pvl30
    Poate ca si dresorul va fi de calibrul leilor...

    cu 11 ani în urmă (25.02.2013) Raspunde
  • atomtörpe :

    hmm
    interesant ce ati zis pe aici.sunt curios cum va evolua si cum se va integra:)

    cu 11 ani în urmă (25.02.2013) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!