Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

Noua competiție FIBA afectează calendarul competițional 15/16

totalbaschet.ro

totalbaschet.ro
02.07.2015

Reprezentanții cluburilor și Federația Română de Baschet au ajuns la un consens în ceea ce privește modul de desfășurare al noului sezon competițional din cadrul LNBM. După cum am anunțat în premieră, cele 12 formații înscrise vor desfășura fiecare cel puțin 32 de meciuri în stagiunea 2015/2016, crescând astfel numărul meciurilor atractive atât în lupta pentru primul loc cât și în cea pentru evitarea retrogradării. 

Forul românesc nu a reușit însă să stabilească exact data desfășurării celor 32 de etape din sezonul regulat datorită incertitudinii cu privire la noua competiție FIBA. Cert este că atât LNBM cât și LNBF va debuta cu primul tur al Cupei României, cel mai probabil în ultimele două weekend-uri din septembrie. Campionatul propriu-zis va debuta la începutul lunii octombrie, principala modificare fiind eliminarea pauzei de sărbători, toate cluburile fiind de acord să dispute meciuri în data de 29 decembrie respectiv 3 ianuarie. Drept consecință entitățile sportive vor economisi câteva mii de euro ce trebuiau cheltuiți pe bilete de avion oferite sportivilor pentru a se deplasa acasă de sărbători. 

La masculin playoff-ul se va întinde până la finele lunii mai, în timp ce la feminin campionatul se va încheia cu o luna mai devreme. În cazul în care și LNBF va număra 12 echipe, nu excludem ca sistemul actual din LNBM să fie implementat și la feminin.

Tot la capitolul certitudini putem să menționăm datele de desfășurare ale noii cupe FIBA:

30 septembrie & 7 octombrie - Primul tur preliminar
14 octombrie & 21 octombrie - Al doilea tur preliminar
4 noiembrie - 9 decembrie - Prima fază a grupelor - 16 grupe de câte 4 echipe
23 decembrie - 3 februarie - A doua fază a grupelor - 8 grupe de câte 4 echipe
17 februarie & 24 februarie & 2 martie -  Optimi de finală în sistemul cel mai bun din trei meciuri
16 februarie & 23 februarie & 30 martie -  Sferturi de finală în sistemul cel mai bun din trei meciuri 
29 - 1 mai - Final Four

Vom reveni cu mai multe informații!

1 comentariu la aceasta stire:
  • CSM Târgoviște TBN :

    supercupa
    Supercupele nu se mai desfasoara?

    cu 8 ani în urmă (02.07.2015) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!