Mvp-ul etapei
Borislava Hristova
Borislava Hristova
Minute 28:38
Puncte 22
Pase decisive 5
Recuperari 9
Eficienta 34
Vezi profilul jucatorului
Linkuri rapide
Stiri Liga Natională de Baschet Feminin

Noutăți semnificative în cadrul formației CSU Alba Iulia

Valentin Todea

Valentin Todea
30.07.2015

csu_alba_iulia

Echipa din Cetatea Marii Uniri este aproape de a-și încheia campania de transferuri, după ce astăzi a fost anunțată achiziția a mai multor jucătoare din afară. Noutățile grupării antrenate de Miroslav Popov sunt patru baschetbaliste din Statele Unite și o jucătoare din Bulgaria.

Vanessa Abel are 26 de ani și este conducător de joc. Originară din Pennsylvania și absolventă a Universității Duquesne, sportiva măsoara 1.65 metri, venind în România după ultima experiență de la 08 Stockholm. În 11 meciuri jucate în Suedia, Abel a contabilizat medii de 15.6 puncte, 3.5 recuperări, 3.2 assist-uri și 3.9 intercepții. Aceasta a evoluat în sezonul 2013-2014 în Germania la GiroLive Panthers Osnabruck.

Adrienne Webb evoluează pe poziția de fundaș și vine din campionatul intern, de la CSBT Alexandria. În ultimul sezon din LNBF, sportiva a înregistrat medii statistice de 11.9 puncte, 2.9 intercepții, 0.6 pase decisive și 0.9 intercepții.

O altă jucătoare venită de la Alexandria este pivotul Stefka Miteva. Cu o înălțime de 1.91 metri, sportiva bulgară și-a trecut în cont în ultima stagiune medii de 8.0 puncte, 7.9 recuperări, 1.3 și 1.3 pase decisive în 30 de partide. Miteva a evoluat pentru Bulgaria la EuroBasket 2015, unde a reușit medii de 5.5 puncte, 8.0 recuperări și 1.0 assist-uri în 4 meciuri.

Nici Gilday a absolvit Universitatea Santa Clara anul acesta și poate evolua pe pozițiile 1-2. Baschetbalista are o înălțime de 1.74 metri și a înregistrat în ultima stagiune din Statele Unite medii statistice de 19.1 puncte, 3.0 recuperări, 1.6 pase decisive și 1.7 intercepții în 29 de partide.

Mariah King vine din Turcia, unde a evoluat în ultimele două sezoane. Extrema cu o înălțime de 1.88 metri a acumulat în stagiunea precendentă medii de 17.9 puncte, 8.1 recuperări, 1.2 pase decisive și 2.1 intercepții în 23 de jocuri pentru Urla Genclik.

CSU Alba Iulia le mai are în lot pe Asia Logan, Alexandra Uiuiu, Mihaela Gherman, Andreea Beldian și Marta Fodor. Echipa care a terminat ultimul sezon din LNBF pe poziția a 4-a se va reuni pe data de 1 septembrie.

 

Bilete sau abonamente pentru accesul la meciuri din acest an

Pe lângă noutățile din cadrul lotului, oficialii clubului au anunțat faptul că din toamnă nu va mai fi liberă intrarea la meciurile echipei, cum se întâmplă în anii trecuți. Astfel, vor exista bilete pentru fiecare partidă iar doritorii își vor putea procura abonamente. Prețurile acestora urmează a fi anunțate.

Sursa foto: Facebook CSU Alba Iulia

 

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!