Mvp-ul etapei
Borislava Hristova
Borislava Hristova
Minute 28:38
Puncte 22
Pase decisive 5
Recuperari 9
Eficienta 34
Vezi profilul jucatorului
Linkuri rapide
Stiri Liga Natională de Baschet Feminin

Nova Vita a pierdut primul meci pentru locul 9 în fața Universității Cluj

Noémi Csiki

Noémi Csiki
29.03.2015

 

LNBF
locurile 9-10 

58-76
(14-23, 7-20, 23-8, 14-25) 

Sala UPM Tîrgu Mureș 

 

Statistica

În primul meci din dubla manșă care decide ocupantele locurilor 9 și 10, Nova Vita a pierdut în fața Universității Cluj cu scorul 58-76.

Mureșencele, cu doar șase jucătoare disponibile (stranierele fiind plecate deja), au început cu Plăvițu, Bartha, Vilcinschi, Mészáros și Cheliariu, iar pentru Cluj au intrat Gardner, Gavrilă, Neagu, Gál și Williams la începerea întâlnirii.

Echipa oaspete a început să se distanțeze încet, dar sigur, încă din primul sfert, pe care l-a câștigat cu 14-23. Sfertul doi a fost cel pe care l-au dominat clujencele cel mai clar: ele au reușit să marcheze 16 puncte fără a primi coș, avantajul lor depășind astfel 20 de puncte (21-43). Nova Vita a marcat doar 7 puncte în primele minute ale sfertului, după care, timp de aproape 8 minute, nu au reușit să puncteze până la pauză. Actul al treilea a fost interesant: mureșencele au arătat un joc surprinzător, cu combinații reușite, prin care au redus 15 puncte din handicap. (44-51) În sfertul decisiv însă clujencele au replicat decisiv și cu 4 minute înainte de terminarea jocului diferența de pe tabelă a atins din nou 20 de puncte (52-72). Scorul final a fost stabilit în penultimul minut la 58-76; î ultimele 90 de secunde ale jocului niciuna dintre tabere nu a înscris puncte.

În mod clar, Universitatea rămâne favorita pentru ocuparea locului 9, ele având doar o formalitate de îndeplinit la meciul retur de la Cluj, care se joacă luni.

Dintre clujence, Nashika Williams a fost cea mai eficientă, cu 17 puncte și 5 recuperări, alături de Irina Gavrilă (21 puncte) și  (8 puncte și 4 recuperări). La Nova Vita însă, jucătoarele autohtone, care au jucat pentru prima dată fără ajutorul americancelor, au reușit statistici cu mult peste media lor: Mihaela Chelariu a terminate în double-double cu 12 puncte și 15 recuperări, Kata Mészáros a marcat 24 de puncte, iar Georgiana Plăvițu a totalizat 10 puncte, 8 recuperări și 7 pase decisive.

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!