Mvp-ul etapei
Borislava Hristova
Borislava Hristova
Minute 28:38
Puncte 22
Pase decisive 5
Recuperari 9
Eficienta 34
Vezi profilul jucatorului
Linkuri rapide
Stiri Liga Natională de Baschet Feminin

Nova Vita trece de Universitatea Cluj

Noémi Csiki

Noémi Csiki
22.01.2015

LNBF
Etapa XIX

86-69
(18-22, 30-17, 20-5, 18-25) 

Sala Sporturilor Tîrgu Mureș

 

7-12 Statistica 4-15

Nova Vita Tîrgu Mureș și Universitatea Cluj s-au întâlnit miercuri, de la ora 17:00 la Tîrgu Mureș, în cadrul etapei a 19-a a LNBF.

Formulele de start au fost compuse din Thompson, Adams, Young, Chelariu și Graham pentru gazde, respectiv Gardner, Gavrilă, Neagu, Răileanu și Williams de partea oaspetelor.

În primele minute ale partidei scorul a evoluat strâns. În prima jumătate a primului sfert, nu s-a înregistrat o diferență mai mare de 3 puncte. Începuând cu minutul șapte însă, clujencele au reușit să marcheze șapte puncte consecutiv, prin care și-au creat un avantaj la scorul de 15-22. Mureșencele din au redus această diferență până la sfârșitul sfertului (18-22), dar la începutul celui de-al doilea act, clujencele au început să se desprindă din nou. Ecartul lor și-a atins apogelul la 9 puncte (22-31). În minutul 13, gazdele și-au marcat primele puncte ale sfertului doi, și au început asaltul care va întoarce soarta partidei, în mod decisiv. Până la pauză, mureșencele aveau un avantaj de 9 puncte (48-39), iar după reluarea meciului ele au continuat să se distanțeze. Cele mai multe puncte marcate cosecutiv au fost 14, după care scorul a ajuns la 55-39. În acest sfert al treilea, elevele lui Covaciu au totalizat doar 5 puncte în zece minute, iar mureșencele și-au mărit avantajul cu 15. În ultimul sfert, diferența de scor a urcat până la 33 de puncte (81-49), după care gazdele au redus motoarele și au odihnit jucătoarele titulare. Astfel Universitatea a reușit să reducă mult din handicapul acumulat. În ultimele minute, clujencele au dominat din nou jocul, înscriind 12 puncte consecutive (81-61). Efortul lor nu a periclitat însă victoria mureșencelor, care s-au impus cu scorul 86-69.

Remarcatele partidei au fost Veshaundra Young (14 puncte), Antoinette Thompson (9 puncte, 5 pase decisive) și Mihaela Chelariu (7 puncte și 4 recuperări) pentru Nova Vita, respectiv Teodora Neagu (10 puncte) și Nashika Williams (9 puncte, 5 recuperări), de partea oaspetelor.

Echopa mureșeană are astfel un avantja de 3 puncte în clasament în fața clujencelor. Cele două formații ocupă locurile 10 și 11, Nova Vita cu 7 victorii și 12 înfrângeri, iar Universitatea cu 4 victorii și 15 meciuri pierdute.

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!