Stiri

O echipă din NCAA a repus mingea după o schemă demnă de NFL (Video)

David Istrate

David Istrate
16.01.2019

schema nfl in ncaa

Universitatea Northern Kentucky a apelat la o schemă din fotbalul american pentru a câștiga partida din NCAA din această săptămână cu colegiul Wright State, scor 74-70.

Cu 11.8 secunde rămase de jucat din partidă, Northern Kentucky avea un avantaj de 3 puncte și repunea mingea de sub propriul panou. Adversarii s-au grupat în presing pe tot terenul, pentru a intercepta mingea sau pentru a faulta cât mai rapid.

Jucătorii antrenați de John Brannen s-au așezat pe linia de fund și, în momentul în care au primit posesia, au fugit fiecare după un plan prestabilit, asemănător cu cel al unei tactici de fotbal american. În cele din urmă, datorită acestei tactici, Northern Kentucky a dus tabela până la 2.4 secunde! 

View this post on Instagram

Is this basketball 🏀 or football 🏈??

A post shared by Sportando (@sportando) on Jan 15, 2019 at 6:03am PST

După meci, antrenorul Brannen a susținut că a văzut prima dată această repunere de la Dan Muller, tehnicianul celor de la Illinois State. „Îmi place că ne ajută să repunem mingea fără să îți dai seama unde va ajunge. De asemenea, ne ajută și ca mingea să ajungă la unul dintre aruncătorii de libere buni ai echipei”, a spus tehnicianul lui Northern Kentucky, pentru CBS.

În cele din urmă jucătorul faultat a ajuns la libere, a transformat doar una din două, dar UNK a câștigat cu 68-64.

Nu este prima oară când tactica dintr-un sport influențează alt domeniu. În timpul Mondialului din Rusia, Gareth Southgate a recunoscut că se folosește de tacticile din baschet pentru schemele de la loviturile de colț.

*foto: usatoday.com

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!