Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

O echipă din Statele Unite va disputa trei partide de pregătire în România

David Istrate

David Istrate
04.02.2019

După următoarea etapă a Ligii Naționale de Baschet Masculin, echipele de club vor avea o perioadă de aproximativ trei săptămâni fără niciun joc oficial programat. Acest lucru se datorează faptului că urmează meciurile echipelor naționale, România primind vizita Macedoniei în Sala Olimpia din Ploiești.

Din această pricină, pentru a nu-și ieși din formă în această perioadă, mai multe echipe au programat meciuri amicale cu o formație din Statele Unite ale Americii. Aceasta nu este o echipă propriu-zisă ci este un lot format din mai mulți jucători care nu au momentan niciun contract. Fondatorii Overseas Basketball Combine își propun să creeze constant oportunități pentru jucători de a fi remarcați și de aceea organizează mai multe tururi pe an în care baschetbaliștii pot fi prezenți în urma aplicării. După aceea, are loc o selecție în funcție de diferite criterii și se formează niște echipe care participă la tururi prin SUA sau Europa.

În acest an, o echipă a acestei organizații va ajunge și în România, unde va juca împotriva lui U-BT Cluj-Napoca (19 februarie), CSM Mediaș (21 februarie) și BC CSU Sibiu (23 februarie). Conform paginii de Facebook Baschet Mediaș, echipa va fi antrenată de James Blackburn, personalitate cu multă experiență în domeniul scoutingului. De asemenea, pe site-ul oficial al Overseas Basketball Combine este anunțat lotul care se va deplasa în România: Zavier Turner, Donovan Smith, DeVaughn Jenkins, Dominique Pass, Sharrod Poe, Maurice Jordan, Eugene Heavy Runner, Dakota Oropeza, Jeffrey Ganthier, Joshua Jackson, Thomas Amendola și Travis Fleming.

Dintre aceștia, cel mai important jucător este Zavier Turner, sportiv ce a evoluat în sezonul precedent în NCAA, divizia I. Acesta a evoluat în 31 de partide pentru Manhattan College și a avut medii de 10.6 puncte, 4.3 pase decisive și 2.2 recuperări. Un alt baschetbalist interesant este Travis Fleming, acesta făcând parte în trecut din echipele lui Chicago Bulls și a lui Detroit Pistons în presezon. Între timp, cu siguranță și restul jucătorilor pot face o figură frumoasă, având în vedere că aceștia își joacă probabil ultima șansă de a prinde un contract la o echipă de top.

Pentru detalii suplimentare, rămâne de urmărit când vor anunța cele trei formații românești meciurile amicale cu această echipă americană.

2 comentarii la aceasta stire:
  • U BT Cluj-Napoca romeovura :

    Frumos
    Felicitări celor care au gândit această mișcare. Cu ocazia asta poate o sa vedem și altfel de spectacol și sper că și un transfer reușit. Hai U-BT.

    cu 5 ani în urmă (05.02.2019) Raspunde
  • BC CSU Sibiu S C :

    excelent
    Eveniment excelent! hai la sala cu mic cu mare!!

    cu 5 ani în urmă (05.02.2019) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!