Stiri Vulturi

O nouă înfrângere drastică pentru naționala de seniori a României

Bogdan Isailă

Bogdan Isailă
08.08.2017

Echipa națională a României a suferit a 4-a înfrângere consecutivă în această perioadă de pregătire pentru EuroBasket 2017. Tricolorii au suferit un eșec usturător și în fața Ucrainei în cadrul turneului internațional de la Patras, Grecia. România a cedat în fața vecinei de la nord de Carpați cu scorul de 91-57 (24-20, 25-7, 20-14, 22-16).

După rușinea suferită în fața Greciei, România nu a arătat mult mai bine în fața Ucrainei. În comparație cu meciul în fața echipei elene, tricolorii au reușit să țină cât de cât aproape în primul sfert al meciului cu Ucraina și asta grație lui Radu Paliciuc și Andrei Mandache. După primele 10 minute, România a devenit o echipă apatică, care avea să încheie meciul cu un procentaj din acțiune de doar 30.6% (22/72). La recuperare echipa noastră nu a fost dominată de formației ucraineană, unde aceștia au avut doar 3 mingi în plus prinse la panou. La pase decisive echipa noastră a suferit crunt, iar tricolorii au oferit doar 13 assist-uri, în comparație cu cele 29 ale adversarilor.

Andrei Mandache a fost principalul remarcat din tabăra noastră cu 14 puncte, 3 recuperări și 2 pase decisive. Giordan Watson a încheiat partida cu 10 puncte, 6 pase decisive și 2 recuperări, în timp ce Radu Paliciuc a adăugat 9 puncte.

Pentru formația antrenată de Marcel Țenter au mai evoluat Iulian Orbeanu, Cătălin Petrișor, Vlad Moldoveanu, Octavian Popa Calotă, Alexandru Olah, Titus Nicoară, Emanuel Cațe, Bobe Nicolescu, Roland Torok și Cătălin Baciu.

Maksym Pustozvonov a fost cel mai bun marcator al echipei învingătoare, cu 15 puncte, la care adăugat 3 recuperări și 3 pase decisive. Vyacheslav Bobrov a evoluat și el pentru Ucraina și a reușit 7 puncte, 7 pase decisive și 6 recuperări.

9 comentarii la aceasta stire:
  • Sepsi SIC Sf. Gheorghe andrac :

    Urat!
    Ce cauta Petrisor, Nicolescu, Orbeanu, Olah la lot? Unde sunt Corpodean, Tibirna? Daca acum pierdem asa e nasol.

    cu 6 ani în urmă (08.08.2017)
    • U BT Cluj-Napoca studentU:

      amice
      Tu il bagi pe Olah in aceeasi categorie inferioara cu Petrisor si ii consideri superiori pe Corpodean si Tibarna? Vai si amar...mai informeaza te inainte sa postezi ineptii

      cu 6 ani în urmă (08.08.2017)
    • Sepsi SIC Sf. Gheorghe caranfilrevine:

      ...
      Mare dreptate aveti!! Din pacate Tibarna nu a mai facut progrese ..de multa vreme! Si apoi trebuia ca cei tineri sa vina din urma,cel putin in al doisprezecelea ceas sa vedem lipsa unor generatii din nationala.Marea majoritate a jucatorilor au sau se apropie de 30 de ani.Singura generatie care vine cu mult curaj este1997. Asa ca inteleg prezenta lui Nicolescu care nu este cu nimic mai jos decat Cate si Kuti.Si lipsa unor jucatori de pozitie 1,2 se vede clar... Asa ca..asta cauta si Petrisor si Nicolescu si Olah!!

      cu 6 ani în urmă (08.08.2017)
    Raspunde
  • CSM CSU Oradea mitupower :

    Vesnic student ....
    Da care categorie e potrivita pt Olah?

    cu 6 ani în urmă (08.08.2017) Raspunde
  • CSM CSU Oradea gambler :

    Clujeni ingamfati
    Mitupower lasa-i ca daca Olah ii jucatoru lu ubt atunci ii de categorie NBA gen Poul Gasol sau Karl Anthony Towns

    cu 6 ani în urmă (08.08.2017)
    • CS Universitatea Cluj-Napoca u66:

      Olah
      L-am văzut în amicalele cu Tunisia. Pentru mine a fost o mare dezamăgire. Eu l-am asemănat cu Baciu. Sper ca nu aceea e adevarata lui valoare.

      cu 6 ani în urmă (08.08.2017)
    • BC CSU Sibiu gyke:

      Hmm
      Io zic sa nu va certati de pe acuma, mai aveti putina rabdare, ca anu' asta vor fi multe dueluri Olah / Tibarna (ordine alfabetica) si va exprimati mai in cunostinta de cauza.. Doar zic.

      cu 6 ani în urmă (08.08.2017)
    Raspunde
  • Sepsi SIC Sf. Gheorghe caranfilrevine :

    andrac..
    Pe 24 de secunde gasesti statistica meciului...care ma sustine in ce am scris mai sus(in cazul lui Nicolescu ...cel putin!). O seara buna!

    cu 6 ani în urmă (08.08.2017) Raspunde
  • CS Universitatea Cluj-Napoca ARM :

    !
    Tenter si burlacu.... ce te poti astepta de la ei? Unu sa raga si altu sa dea cu cotu in timp ce isi alinta tandru......

    cu 6 ani în urmă (09.08.2017) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!