Mvp-ul etapei
Borislava Hristova
Borislava Hristova
Minute 28:38
Puncte 22
Pase decisive 5
Recuperari 9
Eficienta 34
Vezi profilul jucatorului
Linkuri rapide
Stiri Liga Natională de Baschet Feminin

O sătmăreancă învinge pe CSM Satu Mare la Brașov

totalbaschet.ro

totalbaschet.ro
12.10.2018

Foto: Sport Pictures

CSU Olimpia Brașov a izbutit vineri seară prima surpriză din ediția 2018/2019 a Ligii Naționale de Baschet feminin. Gruparea de sub Tâmpa a învins pe CSM Satu Mare, scor 80-74, la capătul unui meci extrem de disputat.

Mai citiți si:

Dan Calancea: „Probabil două sportive de la Satu Mare câștigă cât toată echipa noastră”

Ironia sorții a făcut ca o sătmăreancă să fie decisivă în victoria echipei din Brașov. Este vorba de Flavia Ferenczi, cea mai bună jucătoare de pe teren cu 25 de puncte, 6/8 de la două puncte, 3/6 de la mare distanță și 4/5 de la linia de pedeapsă, 4 recuperări și 4 pase decisive pentru 25 de unități la eficiență. 11 dintre cele 25 de puncte ale extremei în vârstă de 27 de ani au fost înscrise în ultimele patru minute din timpul regulamentar. Sătmăreanca a pus pe tabelă 8 puncte consecutive în momente cruciale, de la scorul de 71-67 la 79-72, cu care practic a închis partida în favoarea CSU Olimpia Brașov. Luciditatea și precizia din final a sportivei vine în condițiile în care Dan Calancea a folosit o rotație foarte scurtă, iar Ferenczi s-a aflat pe parchet în toate cele 40 de minute.

Flavia Ferenczi a evoluat pentru CSM Satu Mare în sezoanele 2014/2015 respectiv 2016/2017 și a fost foarte aproape să îmbrace culorile CSM-ului și în acest sezon. Cu toate că conducerea clubului sătmărean și-a exprimat dorința de a o transfera pe sportivă, ultimul cuvânt i-a aparținut antrenorului Marius Dobă, tehnician care nu a dorit să aibă în componență jucătoare neimpresariate de agentul său ori parteneri de ai acestuia.  

Victoria de vineri seară este a 10-a din istorie înregistrată de CSU Olimpia Brașov în fața CSM Satu Mare, însă balanța meciurilor directe rămâne înclinată în favoarea sătmărencelor cu 13 succese din 2009 și până în prezent.

1 comentariu la aceasta stire:
  • Sepsi SIC Sf. Gheorghe 7vezer :

    SEPSI SIC CAMPIOANA !
    Victoria nu a fost o surpriza....Brasovul este tot atat de buna cu Satu Mare.Flavia nu trebuia alungata ,ea fiind o jucatoare pe nivelul oricarei alte jucatoare de la Satu Mare.Doba a dat un autogol prin alungarea Flaviei. Adevarul este,echipa Satu M ar merita un antrenor mai bun ca Doba !!!

    cu 5 ani în urmă (14.10.2018) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!