Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

O victorie cât locul trei! CSU Sibiu câștigă la un punct cu Timișoara

Ana-Maria Mătușoiu

Ana-Maria Mătușoiu
10.02.2017

CSU Sibiu a reușit să se impună în partida cu BC SCM Timișoara, de vineri seara. Sibienii au câștigat la o diferență de un punct, coșul câștigător fiind marcat de Kevin Hardy în ultima secundă de joc. Scorul la finele celor 40 de minute regulamentare de joc a fost 73-72 (23-20, 17-16, 14-26, 19-10).

Oaspeții au început în forță partida de la Timișoara astfel că după un minut și jumătate conduceau cu 7-0. Jocul s-a echilibrat după jumătatea sfertului, când timișorenii s-au apropiat la un punct (11-12). Cele două formații au mers cap la cap până la finele actului inaugural, când Kevin Hardy a închis tabela de marcaj cu o reușită de la mare distanță, Sibiul terminând în avantaj primul sfert: 23-20.  

Secvența a doua a fost una cu răsturnări de situație. Dacă până la jumătatea sfertului sibienii își  măriseră ecartul la 14 lungimi, după un parțial de  11-0 semnat de Davis, Lalovic și Paliciuc, ultimele patru minute și jumătate le-au aparținut gazdelor. Drăgușin, Jeremic și Diaz au replicat cu un run de 10-0 iar tabela indica scorul de 36-40 la finele primelor 20 de minute de joc.

Popescu a marcat în debutul penultimului act și Sibiul s-a distanțat la 6 puncte, dar amfitrionii au fost mai motivați după ieșirea de la vestiare și au preluat rapid conducerea, fiind pentru prima dată în avantaj pe tabela de marcaj. Jocul bun făcut de Rambo și Flowers au dus-o pe Timișoara la 6 puncte, 51-45, iar Drăgușin a completat minutele de superioritate ale timișorenilor, mărind ecartul la 10 lungimi. Gazdele și-au adjudecat sfertul al treilea și au intrat în decisiv cu un avantaj de 8 puncte, scor 62-54.

Sibienii au recuperat patru puncte iar după aproape trei minute în care niciuna dintre echipe nu a mai punctat, Popescu a reușit să trimită mingea în coș și să o apropie pe CSU Sibiu la o singură posesie de adversar. La jumătatea sfertului, Popa Calotă stabilea un nou avantaj de 6 puncte pentru Timișoara, dar același Popescu reușea să o aducă din nou pe CSU în joc, după ce a marcat de unul singur 5 puncte consecutive. Gazdele au menținut un avantaj minim de un punct, însă au pierdut meciul la ultima posesie, când Hardy reușea coșul câștigător. S-a terminat 73-72 pentru CSU Sibiu, care și-a asigurat locul trei în clasamentul Ligii Naționale de Baschet Masculin.

Cel mai bun marcator al lui CSU Sibiu a fost Bogdan Popescu, care a totalizat 23 de puncte. Kevin Hardy a fost aproape de double-double, terminând partida cu 11 puncte și 8 recuperări.

De partea cealaltă s-au remarcat Mladen Jeremic și Dominique Rambo, ambii cu câte 15 puncte.

Pentru BC SCM Timișoara, partida cu BC CSU Sibiu a fost ultima din prima fază a sezonului regulat. În schimb, sibienii mai au de disputant o partidă, acasă, cu BCM Olimpic Baia Mare. 

2 comentarii la aceasta stire:
  • BC CSU Sibiu JCN :

    Titlu
    Hardy a inscris cosul victoriei !

    cu 7 ani în urmă (10.02.2017)
    • BC CSU Sibiu gyke:

      Da
      E de la statistica FRB, acolo inca apare Coop ca autor, inca nu au modificat, desi in live il dadusera intai pe Hardy, apoi au modificat si l-au pus pe Cooper. Am revazut de nu stiu cate ori faza, Coop era departe, incercand sa faca un blocaj pt aruncarea lui Igor, dar faza a curs altfel si Hardy a "spart" si a inscris pe urmarire.

      cu 7 ani în urmă (11.02.2017)
    Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!