Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

Octavian Popa-Calotă: „Cristi este un antrenor al jucătorilor”

David Istrate, Andreea Vlase

David Istrate, Andreea Vlase
18.01.2019

În seara de 18 ianuarie 2019, SCM Timișoara și BC CSU Sibiu au deschis faza secundă a Ligii Naționale de Baschet Masculin cu un duel ce a avut loc în Sala Sporturilor Constantin Jude din Timișoara. Formația gazdă a practicat un baschet foarte bun și a reușit să producă surpriza, câștigând în fața echipei din Sibiu la o diferență de 7 puncte, scor 86-79.

La conferința de presă ce a avut loc imediat după terminarea jocului, Octavian Popa-Calotă, fostul jucător al Sibiului, a oferit o declarație în care a explicat care a fost cheia succesului pentru ei, în acest meci.

„Cum a spus și colegul meu, a fost un meci foarte dificil. Ne bucurăm nespus de mult pentru că am reușit să câștigăm în fața propriilor fani. A fost o victorie mai mult de palmares, să spunem așa. Încercăm să ne motivăm și să creștem nivelul jocului de la meci la meci ca să ajungem la cel mai înalt nivel de pregătire în playoff. La fel, vreau să felicit întreaga echipă, staff-ul tehnic și să sperăm la mai multe rezultate bune și pe viitor. Am avut impresia că am fost mai siguri pe noi în momente cruciale, în momente în care ne pierdeam cumpătul. S-a văzut un oarecare calm la fiecare jucător. Eu am avut încredere în toată lumea și cred că și restul au avut încredere în mine. Eu personal asta cred, calmul acela și încrederea a făcut să câștigăm.”

Așadar, fostul component al naționalei României a ținut să evidențieze încrederea pe care au avut-o coechipierii săi în această confruntare, un mare merit în acest sens, avându-l noul antrenor Cristian Bota.

„Cristi cred că oferă în primul rând mult mai multă încredere jucătorilor. Bineînțeles, rezultatele pe care le avem, le avem și datorită fostului antrenor, Mișa Perisic. Cristi este un „antrenor al jucătorilor”. După cum observați, ne-a trimis pe noi și a ținut tot timpul să atragă atenția asupra contribuției jucătorilor mai mult, lăsându-și propria persoană în urmă, ceea ce nu e normal: și-a adus foarte mult contribuția și el la fiecare victorie și cam atât.”

În continuare, Calotă a fost întrebat și despre obiectivul pe care el și colegii lui l-au avut pentru această întâlnire cu CSU Sibiu.

„Nu știu, am discutat înaintea meciului și am vrut să luăm fiecare meci, inclusiv acesta, în serios și să ne dezvoltăm ca echipă, să devenim mai buni. Nu am avut un țel anume. Ne-am urmărit planul jocului, cel care a fost să îi oprim în recuperările ofensive. Știam că jocul lor se bazează pe asta și că sunt jucători foarte atletici. Și cam atât, nu am avut un scop anume – să câștigăm, bineînțeles.”

Nu în ultimul rând, veteranul român și-a spus părerea în legătură cu noul sistem competițional impus de conducerea Ligii Naționale.

E greu de spus. Nu prea îi văd sensul, eu, dar cuvântul meu nu prea contează. Eu sunt adeptul mai mult al sistemului vechi, dar dacă trebuie să jucăm așa jucăm fiecare meci la victorie și ne facem treaba.”

Octavian Popa-Calotă a jucat în această partidă 22 de minute și 26 de secunde, timp în care a contabilizat 11 puncte, 3 recuperări, 3 pase decisive și 2 intercepții, toate pentru un indice de eficiență de +18.

În urma acestui meci, SCM Timișoara a obținut cea de-a 6-a victorie stagională și prima din această fază, ajungând la un total de 21 de puncte. În următoarea etapă, formația antrenată de Cristian Bota va juca pe terenul campioanei en-titre, CSM CSU Oradea.

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!