Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

Octavian Popa Calotă a înscris coșul care ar fi adus victoria, cu o fracțiune de secundă după finalul meciului (Video)

David Istrate, Eduard Popa

David Istrate, Eduard Popa
12.02.2019

Pe măsură ce se apropie finalul fazei secunde a Ligii Naționale, confruntările devin din ce în ce mai interesante, iar clasamentul este tot mai echilibrat. De asemenea, jocurile sunt foarte imprevizibile, astfel că orice echipă poate bate pe oricare alta. În seara de 11 februarie, BCM U Pitești i-a provocat lui SCM Timișoara prima înfrângere din Top 6, după o partidă dramatică, încheiată cu scorul de 86-85.

Înaintea acestui meci, SCM Timișoara se afla la un punct în fața adversarei sale, prin urmare o eventuală victorie a gazdelor ar fi produs egalitate între cele două echipe. Jocul a fost echilibrat în prima repriză, cele două combatante arătând o poftă ofensivă extraordinară și astfel s-au marcat 95 de puncte în primele 20 de minute. După pauză, BCM U Pitești a început să domine jocul și părea că nu mai poate pierde victoria din mână, însă timișorenii au reușit un run de 8-0 și au reintrat în partidă. Confruntarea a devenit din nou foarte echilibrată, astfel că, înaintea ultimului minut, gazdele conduceau cu 84-82.

Ultimele 60 de secunde au reprezentat însă momentul culminant al jocului. Nikola Pesakovic a încercat o aruncare de la distanță, fără succes însă, iar la panoul celălalt, piteștenii au ratat și ei prin Tony Bishop. Jahii Carson a reușit o recuperare ofensivă foarte importantă și a obținut faultul, marcând ambele aruncări libere. Astfel, cu 22 de secunde rămase, scorul era 86-82 pentru BCM U Pitești, iar Cristian Bota a fost nevoit să ceară un timp de odihnă. După repunere, piteștenii au luat decizia de a nu faulta, chiar dacă aveau patru puncte avans și adversarii i-au pedepsit imediat cu o triplă. De remarcat că a fost a patra triplă din meci pentru Vladan Vukosavljevic. La celălalt panou, oaspeții s-au apărat foarte bine la principalii marcatori din lotul lui Florin Nini și mingea a ajuns la Iulian Orbeanu. Acesta, trimis la linia de libere, a ratat ambele aruncări, oferind timișorenilor șansa unui ultim atac. Bănățenii au făcut recuperarea defensivă și mingea a ajuns la Kevin Calotă, fostul component al naționalei României plecând imediat pe contraatac. Conducătorul de joc al lui SCM Timișoara a reușit să parcurgă tot terenul și să marcheze, însă coșul său a venit imediat după ce s-a auzit sirena care a anunțat finalul meciului. 

Finalul meciului poate fi urmărit aici: 

Momentul a avut o încărcătură emoțională uriașă, Iulian Orbeanu s-a pus în genunchi, descătășându-se în urma unei faze ce se putea dovedi fatală pentru echipa sa. De asemenea, Lucian Chirof a fost văzut făcându-și o cruce și mulțumind pentru această victorie. De partea cealaltă, bănățenii au rămas șocați de acest final care le-a stricat seria de victorii consecutive în Top 6. Între timp, jucătorii gazdei împreună cu fanii au început să sărbătorească și să cânte împreună după cum se poate observa și în video-ul de mai jos.

După acest meci, BCM U Pitești și SCM Timișoara au ambele 8 victorii și 10 înfrângeri.

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!