Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

Octavian Popa Calotă este noul căpitan al celor de la SCM Timișoara

Andreea Vlase

Andreea Vlase
03.10.2018

Octavian Popa Calotă se află la al treilea sezon alături de SCM Timișoara. După plecarea lui Mladen Jeremic, „Kevin” a fost numit căpitanul formației de pe Bega pentru noul sezon. Fundașul de 33 de ani îl are din nou antrenor pe Miodrag Perisic, cu care a lucrat și două sezoane la Sibiu, în perioada 2013-2015.

Noul căpitan al „leilor” a vorbit despre lotul timișorenilor, schimbat în mare parte în această vară. Au rămas doar doi dintre jucătorii importanți, Popa Calotă și Komatina. „Kevin” a făcut referiri și la noul sistem din LNBM, cu grupe valorice din prima fază, introdus în premieră.

„Cred că este un lot competitiv. Momentan încă trecem printr-o perioadă de cunoaștere, încă se creează relațiile de joc. E un lot nou, trebuie să avem puțină răbdare, dar cred că avem mulți jucători de valoare și putem arăta o calitate bună.

 Când vine vorba de noul sistem de desfășurare a campionatului n-am idee ce să spun. E ceva nou, până n-o să văd ce se întâmplă mi-e greu să-mi dau cu părerea. Din ce văd, și echipele din grupa a treia valorică au câte 4 stranieri, deci când vine vorba de minute jucate de români, nu șitu cum poate să ajute asta campionatul prea mult. Dar jucătorii stranieri întotdeauna au dovedit că ridică calitatea jocului, deci momentan mă abțin”, a declarat fundașul de 33 de ani la conferința de presă care a prefațat primul meci oficial al timișorenilor, cel din deplasare cu CSM CSU Oradea.

Conform regulamentului specific al LNBM, echipele din grupele A și B (în prima fază), roșie, galbenă și albastră (în a doua fază) pot trece 6 jucători pe foaia de joc. În aceste grupe echipele sunt obligate să aibă pe toată durata partidei un jucător autohton în teren, iar în sferurile 1 și 2 acesta trebuie să fie sub 23 de ani. Formațiile din grupa C și grupa verde au dreptul la 4 stranieri. În ceea ce privește regula jucătorului autohton, aceste echipe trebuie să aibă în permanență doi români în teren, iar cel puțin unul trebuie să fie U23.

Echipele din grupa valorică A vor avea parte de meciuri tari încă din startul campionatului. SCM Timișoara începe noua ediție a LNBM cu ultimele două campioane. Alb-violeții joacă în prima etapă la Oradea, cu deținătoarea titlului, iar în a doua etapă primesc vizita câștigătoarei Supercupei, U-BT Cluj.

„Jucăm împotriva campioanei pe terenul lor, este un meci foarte dificil. După aceea urmează Cluj, Sibiu care cred că a pierdut un meci pe teren propriu anul trecut. Meciuri foarte dificile, noi încercăm să ne vindem pielea cât mai scump. Mergem la victorie în fiecare meci, încercăm să rămânem pozitivi și sperăm la rezultate cât mai bune”, a mai spus Octavian Popa Calotă.

Partida dintre CSM CSU Oradea și SCM Timișoara este programată luni, 8 octombrie, de la ora 19.

*foto: facebook Balkan Botevgrad

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!