Stiri

Olanda provoacă a doua înfrângere a Italiei în prima fază a calificărilor pentru mondiale

Andreea Vlase

Andreea Vlase
01.07.2018

În grupa României, Olanda și Italia erau deja calificate în faza a doua a preliminariilor pentru Campionatul Mondial, iar partida din ultima etapă conta pentru numărul de puncte cu care pătrund în faza următoare. Olanda s-a impus cu 81-66, pe sferturi: 19-15, 19-15, 20-19 și 23-17. Gazdele au început partida cu 15-0, s-au distanțat la 18 puncte, dar italienii s-au apropiat la 4.

Olanda i-a avut în 5-ul de start pe De Jong, Kloof, Schaftenaar, Slagter și Van der Mars. Italia, fără Della Valle, a început partida în formula Abass, Aradori, Biligha, Burns și Vitali. Kloof a marcat primul coș, cu un slam-dunk, iar De Jong a reușit 7 puncte la rând, pentru 9-0. Run-ul olandezilor a ajuns la 15 puncte, după reușitele lui Van der Mars și Schaftenaar. L. Vitali a marcat primele două puncte ale Italiei, iar Abass și Burns au dus scorul la 15-7. Oaspeții s-au apropiat la patru lungimi la prima pauză când scorul era 19-15.

Franke și Hammink au dus scorul la 24-15, de la linia de fault. Italienii au ratat mult și în debutul sfertului secund. L. Vitali a marcat de după semicerc primul coș al oaspeților în a doua perioadă de joc, după mai mult de un minut și jumătate. Olandezii au continuat să înscrie de la linia de fault și și-au refăcut ecartul de 10 lungimi, dar Burns a răspuns cu o reușită de la distanță, pentru 28-21.  Schaftenaar și De Jong au făcut 34-22, dar Mannion și Filloy au înscris de după semicerc  și Abass a strâns ecartul la patru puncte. Kloof a marcat de două ori din apropierea panoului și a stabilit scorul la jumătatea partidei, 38-30.

Repriza a doua a început cu ratări de ambele părți, Slagter a marcat primul, iar Abass a dus scorul la 40-35, de la linia de fault. Gazdele s-au distanțat la 9 puncte, dar oaspeții s-au apropiat la 4. Italia nu a marcat în ultimele două minute ale sfertului, iar olandezii au intrat cu un avans de 9 lungimi la ultima pauză, scor 58-49. L. Vitali a semnat prima reușită a sfertului patru, iar Hammink a făcut 61-51 cu o triplă. Diferența a crescut la 14 puncte după time-out-ul italienilor. Sacchetti și M. Vitali au marcat pentru 67-59 și au urmat momente cu multe ratări. Olandezii s-au distanțat din nou și conduceau cu 77-59 cu două minute până la final. M. Vitali a înscris de după semicerc, iar Filloy și Abass și-au apropiat echipa la 77-66. Italienii nu au mai găsit drumul spre coș în ultimul minut, gazdele au transformat de la linia de fault și s-a încheiat 81-66.

Charlon Kloof a fost coșgheterul partidei cu 21 de puncte, la care a adăugat 5 recuperări și 3 pase decisive. De la Olanda l-au urmat Hammink (16 puncte și 8 recuperări) și De Jong cu 12 puncte. Awudu Abass a fost cel mai bun marcator al Italiei cu 18 puncte, urmat de Burns cu 10.

În urma acestui rezultat, Olanda încheie pe locul secund în grupa D, cu un bilanț de 3 victorii și 3 înfrângeri, la egalitate cu ocupanta locului 3, Croația. Italia este prima cu 4 victorii și 2 înfrângeri. Vom reveni cu situația finală din grupa României.

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!