Mvp-ul etapei
Borislava Hristova
Borislava Hristova
Minute 28:38
Puncte 22
Pase decisive 5
Recuperari 9
Eficienta 34
Vezi profilul jucatorului
Linkuri rapide
Stiri Liga Natională de Baschet Feminin

Olimpia Brașov și FCC ICIM Arad se întâlnesc pentru a 20-a oară

Andreea Vlase

Andreea Vlase
16.12.2017

Olimpia Brașov întâlnește duminică, acasă, pe FCC ICIM Arad într-un meci din etapa a 10-a a Ligii Naționale, prima a returului. Ambele echipe au două victorii la rând în campionat. 2 puncte le despart în clasament și ocupă locurile 4 și 8. Brașovencele au 12 puncte după 4 victorii și 4 înfrângeri, în timp ce arădencele au 10, cu 2 victorii și 6 înfrângeri.

Elevele lui Dan Calancea au obținut prima victorie pe propriul teren în etapa trecută, când au trecut acasă de CS SCM Timișoara cu 73-71. Cu o etapă înainte olimpicele au câștigat în deplasare la Cluj cu 80-70. Antrenorul brașovencelor s-a plâns zilele acestea de problemele cu sala.

FCC ICIM Arad a obținut în decembrie primele două victorii în actuala ediție de campionat: 73-59 acasă cu CSU Alba Iulia și 63-59 la Târgu Mureș înainte galben-albastrele au avut un șir de 6 înfrângeri.

Olimpia Brașov stă mult mai bine în ceea ce privește media de puncte înscrise pe meci: 77,4 la 65. Arădencele au primit mai puține puncte, 74,9 față de 75,6. Brașovencele au mai multe recuperări pe meci (40,1 față de 33,6), mai multe assist-uri (15,9 la 13,6) și mai multe intercepții (83, la 6,5). Alb-albastrele au un procentaj mult mai bun la aruncările de la distanță (32,4% față de 23,1%). Arădencele au mai multe capace (16 față de 0,8) și procentaj mai bun de la linia de fault (72,9% față de 66,7%). Cele mai bune marcatoare ale celor două echipe sunt Handford (20,4 puncte/meci) și Wingate (13,3 ppg).

În tur Olimpia s-a impus cu 94-80. De atunci la Brașov a venit Alexandra Dumitrache, în timp ce formația lui Bogdan Bulj le-a adus pe Coker și Poole.

Cele două formații s-au întâlnit de 19 ori din 2009 până acum. Primele 14 meciuri le-au revenit galben-albastrelor. Ultima victorie arădeană datează din 2 decembrie 2015, 70-53 la sala Victoria. De atunci Olimpia Brașov și-a adjudecat toate cele 5 dueluri directe. Ultimul meci de la sala D.P. Colibași a fost în octombrie anul trecut și victoria le-a revenit gazdelor la trei lungimi, 73-70.

Meciul dintre Olimpia Brașov și FCC ICIM Arad se dispută duminică de la ora 18 la sala D.P. Colibași. Brigada de arbitri va fi formată din Istvan Bertalan, Cosmin Prișcă și Lavinia Gheorghe, iar comisar va fi Stelian Bănică.

*foto: Olimpia CSU Brașov

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!