Stiri

Olimpia Brașov se impune cu 81-75 în duelul cu CSU Alba Iulia din Liga Europei Centrale

Andreea Vlase

Andreea Vlase
19.10.2017

Olimpia Brașov și-a luat revanșa după meciul pierdut în campionat cu CSU Alba Iulia și s-a impus în partida de joi, din Liga Europei Centrale. Gazdele s-au impus cu 81-75, pe sferturi: 25-13, 14-12, 24-21 și 18-29.

Dan Calancea le-a trimis în formula de start pe Handford, Irimia, Kazlauskaite, Durrett și Higgins. Manuel Rodriguez a început partida cu Morrissette, Fodor, January, Fleming și Radovic. Startul partidei a fost echilibrat, cu cele două formații trecând pe rând la conducere. La jumătatea primului sfert scorul a fost egal, 9-9. Gazdele au încheiat prima perioadă de joc cu un run de 10 puncte și conduceau la prima pauză cu 25-13. Sfertul secund a fost mai echilibrat, cu olimpicele crescându-și avantajul cu încă două lungimi, astfel că la pauza mare scorul era 39-25.

Debutul sfertului trei a adus și cea mai mare diferență de pe tabelă, 23 de puncte în favoarea celor de la Olimpia Brașov, 52-29. Oaspetele au redus din handicap, iar la ultima pauză scorul a fost 63-46. CSU Alba Iulia și-a adjudecat ultimul sfert la o diferență de 11 puncte, dar avansul construit de brașovence a fost suficient pentru a se impune la final cu 81-75. Formația din Alba Iulia a comis multe greșeli, iar gazdele au profitat, reușind 25 de puncte după turnovers.

La Olimpia nu a jucat căpitanul Pesovic. Patru jucătoare au ieșit cu cinci faulturi, una de la gazde, Kazlauskaite, respectiv trei de la formația vizitatoare: Omerbasic, Fodor și Cutaș.

Portia Durrett a fost coșghetera partidei cu 28 de puncte, fiind în double-double cu 12 recuperări, plus 5 intercepții (31 eficiență). Pentru gazde au mai marcat: Irimia 24 de puncte, Handford 18, Higgins 6 puncte (11 recuperări) și Kazlauskaite 5 puncte. Ashley Morrissette a fost principala marcatoare de la oaspete cu 26 de puncte. Două jucătoare de la CSU Alba Iulia au încheiat cu double-double: January (17 puncte și 11 recuperări,  plus 5 assist-uri) și Fleming (14 puncte, 13 recuperări). De la oaspete au mai înscris: Omerbasic 9 puncte, Radovic 7 și Cutaș 2 puncte.

Celălalt meci din grupa A s-a disputat miercuri, iar Zabiny Brno a trecut de Flying Foxes SVS Post cu 79-75. Pentru CSU Alba Iulia următoarele întâlniri din CEWL sunt programate pe 9 și 10 noiembrie, cu Flying Foxes. Olimpia Brașov va juca acasă următorul meci din competiția europeană, pe 21 noiembrie, cu Zabiny Brno. 

*foto: Ionuț Suciu

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!