Mvp-ul etapei
Borislava Hristova
Borislava Hristova
Minute 28:38
Puncte 22
Pase decisive 5
Recuperari 9
Eficienta 34
Vezi profilul jucatorului
Linkuri rapide
Stiri Liga Natională de Baschet Feminin

Olimpia CSU Brașov câștigă primul meci de la Memorialul Takács Károly

Andreea Vlase

Andreea Vlase
18.09.2018

CSM Târgu Mureș și Olimpia CSU Brașov s-au întâlnit în partida care a deschis Memorialul Takács Károly. A fost primul meci de verificare pentru ambele echipe. Victoria le-a revenit oaspetelor cu 97-72, pe sferturi: 26-16, 31-18, 20-24, 20-14. Gazdele au folosit 9 jucătoare, în timp ce brașovencele au evoluat în 6.

Ionel Brustur le-a trimis în 5-ul de start al celor de la CSM Târgu Mureș pe Antonia Radu, Bianca Voica, Kata Meszaros, Mihaela Maxim și Cristina Badi. Dan Calancea a răspuns cu Biljana Pesovic, Amira Al Ash Hab, Tiana Tarter, Alina Podar și Carla Bartee. Ferenczi și Arsenic au fost pe foaia de joc pentru formația de sub Tampa, dar au fost menajate pentru că reveneau după probleme medicale.

Oaspetele s-au distanțat la 7 lungimi la jumătatea sfertului unu, când scorul era 7-14. A urmat un run de 7 puncte al gazdelor, care au egalat la 14. Brașovencele s-au desprins din nou, astfel că la prima pauză a fost 16-26. Elevele lui Dan Calancea au reușit un run de 18 puncte în sfertul secund și la jumătatea partidei scorul era 34-57.

În debutul sfertului trei s-a înregistrat cea mai mare diferență de pe tabela de scor, la 41-70. A treia perioadă de joc a fost singura adjudecată de gazde, cu un parțial de 24-20, iar la ultima pauză scorul era 58-77. Brașovencele au pus alte șase puncte la avantaj în ultimele zece minute, iar scorul final a fost 72-97.

Tianna Tarter, de la învingătoare, a fost coșghetera partidei cu 27 de puncte la care a adăugat 8 recuperări și 8 pase decisive. Biljana Pesovic a urmat-o cu 25 de puncte, 5 recuperări și 9 pase decisive, la care a adăugat 4 intercepții. Pentru Olimpia CSU Brașov au mai înscris: Podar 16 puncte, Bartee 14 puncte (9 recuperări), Filip 9 puncte (7 recuperări, 4 pase decisive) și Al Ash Hab 6 puncte (10 recuperări).

Angel Robinson a fost cea mai bună marcatoare a gazdelor cu 18 puncte, la care a adăugat 3 recuperări, 8 assist-uri și 5 intercepții. Pentru CSM Târgu Mureș au mai înscris: Badi 17 puncte (8 recuperări), Voica 13 puncte, Meszaros 10, Maxim 6, Ignat-Kelemen 4, Feises 2 și Radu 2 puncte. A mai jucat Plăvițu.

Olimpia CSU Brașov joacă miercuri cu Universitatea Cluj, de la ora 15:30, în cadrul aceluiași turneu disputat la sala Sporturilor din Târgu Mureș. Gazda CSM întâlnește joi, de la ora 16:00, Universitatea Cluj.

*foto: Zsoli Jeffwarder

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!