Stiri Cupa României Feminin

Olimpia CSU Brașov și ACS Sepsi SIC luptă pentru un loc în ultimul act la Final 4-ul de la Sfântu Gheorghe

Andreea Vlase

Andreea Vlase
29.03.2019

Olimpia CSU Brașov și ACS Sepsi SIC Sfântu Gheorghe se întâlnesc sâmbătă, de la ora 19:00, în a doua semifinală a Cupei României la Baschet Feminin. Alb-verzile găzduiesc turneul pentru a 3-a oară la rând și caută să-și apere trofeul cucerit anul trecut. ACS Sepsi SIC Sfântu Gheorghe are 3 cupe în palmares și a ajuns în primele patru la toate cele șase participări anterioare în cupă. Formația brașoveană este la al 4-lea turneu final la rând, pierzând două finale.

Sepsi Arena găzduiește mâine cele două semifinale ale Cupei României la Baschet Feminin. În acest sezon s-a revenit la turneu final de 4 echipe după ce la ultimele două au fost 8. Ultima dată când s-a disputat Final 4 a fost în 2016, la Brașov. Atunci ACS Sepsi SIC Sfântu Gheorghe se impunea cu 87-49 în fața gazdei Olimpia CSU Brașov. Alb-verzile câștigau atunci toate cele patru sferturi, marcând peste 20 de puncte în fiecare. Cele două echipe erau conduse și atunci de antrenorii Zoran Mikes și Dan Calancea. Din jucătoarele care s-au înfruntat la acele meciuri se află și astăzi în loturi Annemarie Godri Părău, la Sepsi, respectiv Biljana Pesovic și Carla Bartee la Olimpia.

Acea finală a fost singura partidă de cupă între cele două echipe. În total, din 2012 până acum, au fost 24 de confruntări oficiale între cele două formații. ACS Sepsi SIC domină categoric în duelurile cu alb-albastrele, câștigând de 23 de ori. Olimpia CSU Brașov are o singură victorie în fața acestei echipe din Sfântu Gheorghe, obținută în decembrie 2015, acasă.

Patru confruntări directe au fost în acest sezon în campionat, adjudecate toate de elevele lui Zoran Mikes. A fost 96-57 în 20 octombrie, la Sepsi Arena, iar la Brașov Sepsi s-a impus cu 84-71 în 2 decembrie, după ce gazdele s-au distanțat în debutul partidei. Covăsnencele au câștigat cu 87-58 acasă în turul din Grupa Roșie, din 26 ianuarie. Ultima întâlnire a fost acum două săptămâni pe terenul brașovencelor, câștigată de oaspete cu 91-53. Alb-verzile au avut în toate cele patru confruntări multe puncte din spațiul de trei secunde, în jur de 50. De remarcat că pivotul campioanei, Kristina Higgins, a încheiat în double-double în toate cele patru partide pe care le-a jucat în fața formației la care debuta în campionatul românesc.

Higgins a fost printre protagonistele celei de-a doua finale de cupă în care a ajuns Olimpia CSU Brașov. Se întâmpla în 2017, când a fost cea mai bună recuperatoare a finalei cu CSM Târgoviște de la sala Kati Szabo din Sfântu Gheorghe. Americanca trimitea atunci mingea în coș la finalul meciului, dar arbitrii au anulat reușita după ce au consultat reluarea și cupa mergea la dâmbovițence după 64-63. Biljana Pesovic era și atunci în lotul formației de sub Tâmpa la care evolua și Ioana Ghizilă. Tânărul fundaș care a mers la ACS Sepsi SIC în acest sezon va fi o absență importantă pentru alb-verzi, după ce s-a accidentat la genunchi.

ACS Sepsi SIC Sfântu Gheorghe caută a 4-a Cupă a României în ultimii 5 ani. Pe prima a câștigat-o în 2015 după 61-54 în finala cu CSU Alba Iulia. Alb-verzile și-au apărat trofeul în 2016 și l-au recâștigat în 2016, după 62-48 în ultimul act cu CSM Satu Mare. Căpitanul Annemarie Godri Părău și antrenorul Zoran Mikes au contribuit la toate cele trei cupe câștigate de covăsnence.

A doua întâlnire din cupă între Olimpia CSU Brașov și ACS Sepsi SIC Sfântu Gheorghe va avea loc sâmbătă, de la ora 19:00, la Sepsi Arena. Covăsnencele au avut parte de mai multă stabilitate în lot în acest sezon, dar și de trei accidentări grave, în timp ce brașovencele și-au mărit rotația recent, după mai multe luni în care au jucat cu o rotație foarte scurtă. Semifinala a doua de la Final 4-ul 2019 va fi transmisă pe FRB TV aici

*foto: Dan Potor

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!