Mvp-ul etapei
Borislava Hristova
Borislava Hristova
Minute 28:38
Puncte 22
Pase decisive 5
Recuperari 9
Eficienta 34
Vezi profilul jucatorului
Linkuri rapide
Stiri Liga Natională de Baschet Feminin

Olimpia CSU Brașov și CSM Satu Mare se întâlnesc pentru a 4-a oară în acest sezon

Andreea Vlase

Andreea Vlase
20.02.2019

Olimpia CSU Brașov și CSM Satu Mare se întâlnesc astăzi, de la ora 18:00, în etapa a 10-a din Grupa Roșie a Ligii Naționale de Baschet Feminin. Vicecampioana revine la sala D.P. Colibași după înfrângerea din luna octombrie care a dus la despărțirea de antrenorul Marius Dobă. Formația pregătită acum de Maikel Lopez are 6 victorii la rând în campionat, în timp ce brașovencele au cedat în etapa precedentă acasă cu FCC ICIM Arad.

Dacă CSM Satu Mare a avut parte de stabilitate la nivel de lot în acest sezon, Olimpia CSU Brașov a făcut mai multe schimbări în ultimele săptămâni. La alb-albastre au ajuns Brandi Wingate și Devran Tanacan, iar antrenorul Dan Calancea spunea că s-a văzut la ultimul meci că nou-venitele nu sunt încă integrate. De la formația de sub Tâmpa a plecat Kristina Arsenic la începutul acestei luni.

Olimpia CSU Brașov va fi la al 3-lea meci consecutiv acasă. În cel din etapa a 8-a, câștiga cu Universitatea Cluj (88-72), iar în partida de duminică pierdea cu FCC ICIM Arad (scor 53-70). CSM Satu Mare are o serie de 6 victorii în Grupa Roșie, începută în etapa a 3-a. În ultimele două runde sătmărencele au câștigat la Constanța cu 70-52 și acasă cu CSM Târgoviște, scor 82-41.

Alb-roșiile au trecut pe primul loc în clasamentul Grupei Roșii cu 32 de puncte (14 victorii/4 înfrângeri), la un punct în fața campioanei ACS Sepsi SIC, care are un meci mai puțin. Brașovencele sunt pe patru cu 26 de puncte (8 succese/10 eșecuri). Alb-albastrele au 5 victorii în 8 meciuri disputate pe propriul teren în acest campionat, 2/1 în faza a doua. CSM Satu Mare are un bilanț de 4 victorii și 3 înfrângeri în deplasare, 1/1 în Grupa Roșie. Pentru sătmărence jocul de la Brașov este primul dintr-o serie de patru în deplasare.

Cele două echipe s-au întâlnit de 25 de ori în competițiile interne din 2009 până acum. CSM Satu Mare a câștigat 15 dintre aceste dueluri și brașovencele, 10. În acest sezon au fost trei meciuri între cele două echipe. Olimpia CSU Brașov câștiga cu 80-74 acasă în 12 octombrie. Atunci Flavia Ferenczi înscria 25 de puncte pentru învingătoare. La brașovence au urmat-o: Kristina Arsenic (18 puncte, 11 recuperări), Biljana Pesovic (16 puncte, 10 recuperări, 7 assist-uri) și Carla Bartee (14 puncte, 6 recuperări). Brittany Denson era cea mai bună marcatoare de la oaspete cu 21 de puncte, urmată de Dlesha Lloyd și Andrea Olah (Orosz) cu 19 și 14 puncte. Acel rezultat a dus la schimbarea antrenorului la vicecampioană, care s-a despărțit de Marius Dobă, iar după o perioadă în care secundul Octavian Boian a condus echipa, Maikel Lopez a fost adus pe bancă.

Spaniolul a debutat la conducerea alb-roșiilor chiar într-un duel cu Olimpia CSU Brașov, returul din 28 noiembrie. Atunci gazdele s-au impus cu 91-56. Brittany Denson era coșghetera acelui meci cu 24 de puncte, plus 7 recuperări, urmată la gazde de Promise Amukamara (14 puncte, 6 pase decisive), Dlesha Lloyd (13 puncte, 8 recuperări) și Andra Mandache (11 puncte, 6 recuperări). Trei brașovence au fost în double-digits: Carla Bartee (18 puncte, 8 recuperări), Flavia Ferenczi (17 puncte) și Romina Filip (10 puncte, 7 recuperări).

Al 3-lea meci s-a disputat în 5 ianuarie, tot la Satu Mare, iar gazdele s-au impus cu 90-79. Carla Bartee a fost coșghetera partidei din etapa a 3-a din Grupa Roșie, cu 27 de puncte (plus 7 recuperări). Dintre coechipiere au urmat-o Biljana Pesovic (24 de puncte, 7 recuperări) și Romina Filip (13 puncte). Cinci sătmărence au fost în double-digits: Andra Mandache (22 de puncte), Brittany Denson (20 de puncte, 8 recuperări), Promise Amukamara (20 de puncte, 7 pase decisive), Dlesha Lloyd (13 puncte, 7 recuperări, 7 pase decisive) și Andrea Olah (11 puncte).

CSM Satu Mare stă mai bine atât la puncte înscrise pe meci (76,8 față de 73,4), cât și la puncte primite (62 față de 78,8). Alb-roșiile au medii mai bune la recuperări (39,4 la 35,6), intercepții (11,1 la 6,9), capace (2,6 la 2,2) și mingi pierdute (13,1 față de 16,2). Brașovencele stau mai bine la pase decisive (19 la 18,5) și faulturi (15,9 la 17,3). Alb-albastrele au procentaje mai bune la șuturile de la distanță (37,2% față de 28,6%) și de la linia de fault (74,2% la 73,7%), în timp ce sătmărencele stau mai bine din interiorul semicercului (52,3% față de 46,9%).

În ceea ce privește statistica individuală, Carla Bartee și Brittany Denson sunt liderele celor două echipe la puncte și recuperări. Bartee are 17,6 puncte pe meci și 9,8 recuperări, iar Alina Podar oferă 5,8 assist-uri pe partidă la brașovence. Denson are 17,3 puncte pe meci și 8,9 recuperări, iar Promise Amukamara, 4,6 pase decisive pe meci la CSM Satu Mare. Maikel Lopez a folosit toate cele 5 straniere din lot pentru prima dată în runda precedentă, Matea Tavic a revenit în teren după accidentarea din noiembrie. Dan Calancea are din nou 4 straniere după ultimele transferuri. Sătmărencele au o rotație mult mai mare față de formația brașoveană.

Meciul dintre Olimpia CSU Brașov și CSM Satu Mare, din etapa a 10-a a Grupei Roșii, se joacă astăzi, de la ora 18:00, la sala D.P. Colibași.  

*foto: Dan Potor

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!