Mvp-ul etapei
Borislava Hristova
Borislava Hristova
Minute 28:38
Puncte 22
Pase decisive 5
Recuperari 9
Eficienta 34
Vezi profilul jucatorului
Linkuri rapide
Stiri Liga Natională de Baschet Feminin

Olimpia CSU Brașov și FCC ICIM Arad încheie etapa a 4-a din LNBF

Andreea Vlase

Andreea Vlase
28.10.2018


Olimpia CSU Brașov primește luni, de la ora 18, vizita celor de la FCC ICIM Arad în ultimul meci al etapei a 4-a din grupa valorică A, în Liga Națională de Baschet Feminin. Cele două echipe sunt despărțite de un punct în clasament și vor fi la a 3-a confruntare oficială din această stagiune, după dubla din cupă, când și-au împărțit victoriile pe propriul teren. Brașovencele au câștigat toate partidele jucate acasă până acum, în timp ce arădencele caută primul succes în deplasare.

Cele două oponente de mâine s-au întâlnit în dubla din primul tur al Cupei României. Arădencele s-au impus pe propriul teren cu 70-61, iar returul le-a revenit brașovencelor cu 74-66. Manșa secundă a ridicat semne de întrebare Comisiei Centrale de Competiții și a fost adusă în discuție la ultimul Consiliu Director.

Formația de sub Tâmpa are un bilanț de 2 victorii și o înfrângere în această ediție de campionat. Succesele au fost cu CSM Satu Mare (80-74 acasă) și Universitatea Cluj (80-71 în deplasare). Eșecul a venit în etapa trecută, pe terenul campioanei, cu 57-96, dar atunci alb-albastrele nu s-au putut baza pe căpitanul Pesovic, iar Ferenczi a ieșit accidentată. Ambele sunt așteptate să revină în meciul de luni.

FCC ICIM Arad a obținut etapa trecută primul succes în campionat, 85-76 acasă cu CSM Târgoviște. Galben-albastrele cedau în primele două runde cu CSM Satu Mare (59-74 în deplasare) și cu ACS Sepsi SIC (58-68 acasă).

Astfel, până acum brașovencele s-au impus în ambele partide pe care le-au disputat pe propriul teren în acest sezon, în timp ce galben-albastrele au cedat în amândouă meciurile din deplasare. Formația arădeană are un plus față de cele două confruntări din cupă. Neagu și Harrison nu au putut evolua în acele meciuri, fiind accidentate.

Olimpia CSU Brașov are o medie mai mare de puncte înscrise în campionat, 72,3 față de 65, dar și mai multe assist-uri/meci, 19,7 față de 12,3. Este egalitate la mediile de recuperări, 36, și intercepții, 77,3. În ceea ce privește punctele primite, olimpicele au o medie de 80,3, iar galben-albastrele 69. Arădencele au procentaje mai bune la aruncările de două puncte (48,1% față de 43,1%), în timp ce brașovencele stau mai bine de la distanță (34,3% și 28,3%) și linia de fault (78,3% și 56,5%).

În ceea ce privește banca tehnică, Dan Calancea are mulți ani de experiență în spate ca principal, în timp ce Miljan Medvedj conduce pentru prima dată o echipă din această postură. Tehnicianul brașovean a folosit rotații scurte în meciurile câștigate până acum, cu multe minute pentru Pesovic, Podar, Arsenic, Ferenczi și Bartee. În partida de la Sfântu Gheorghe, unde echilibrul s-a rupt de la început, au strâns minute și celelalte jucătoare. Calancea sublinia că mai vrea două jucătoare și că a avut probleme pentru a se antrena 5 la 5. FCC ICIM Arad a avut 7 jucătoare care au evoluat peste 20 de minute în victoria din ultima etapă, cu Hadzovic, Dzombeta, Fodor și Burdgess având cele mai multe minute în general.

Meciul de luni va fi al 25-lea oficial în competițiile interne între cele două echipe, începând din 2009. Arădencele s-au impus în 16 dintre aceste partide, iar brașovencele în 8. În sezonul trecut s-au întâlnit în primul tur de play-off, iar alb-albastrele au avut câștig de cauză în ambele meciuri. Ultima victorie obținută de FCC ICIM Arad la Brașov se înregistra în luna decembrie a anului trecut, 66-63.

Partida dintre Olimpia CSU Brașov și FCC ICIM Arad se joacă luni, de la ora 18, la sala D.P. Colibași. Vor arbitra Alexandra Stan, Cristian Trofim și Alexandru Sandu, supervizați de Romi Stănciulescu.

*foto: Sports Pictures Flickr

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!