Mvp-ul etapei
Borislava Hristova
Borislava Hristova
Minute 28:38
Puncte 22
Pase decisive 5
Recuperari 9
Eficienta 34
Vezi profilul jucatorului
Linkuri rapide
Stiri Liga Natională de Baschet Feminin

Olimpia CSU Brașov și FCC ICIM Arad, la primul duel în play-off

Andreea Vlase

Andreea Vlase
22.03.2018

Olimpia CSU Brașov și FCC ICIM Arad se întâlnesc pentru prima dată în play-off-ul Ligii Naționale. Seria dintre ocupantele locurilor 3 și 6 va fi deschisă cu meciul de vineri, de la ora 18.

Cele două echipe și-au împărțit victoriile în acest sezon. În prima etapă a fost un succes pentru Olimpia CSU Brașov la Arad, cu 94-80. Atunci galben-albastrele au jucat fără fundașul titular. La retur tot oaspetele s-au impus. FCC ICIM Arad a câștigat cu 66-63. Formația arădeană le avea deja pe Coker și Poole la meciul din decembrie, în locul lui Vernet și Montgomery. După acea partidă a fost rândul brașovencelor să schimbe. Au plecat Durrett și Kazlauskaite și au venit Jez și Radovic.

Au fost în total 20 de confruntări oficiale între cele două echipe, începând din 2009. Arădencele conduc cu 15-5 în duelurile anterioare, după ce au câștigat primele 14 meciuri. Până la succesul galben-albastrelor din retur, Olimpia CSU a avut 5 victorii la rând, începând din ianuarie 2016. Atunci a fost acel moment complicat pentru ICIM, care a rămas fără jucătoarele de bază.

Brașovencele au avut meciuri în fiecare weekend după turneul final al cupei, unde s-au oprit în sferturi. Au urmat două turnee găzduite de sala D.P. Colibași. Olimpia CSU a organziat Final 4-ul Ligii Europei Centrale, unde a jucat două meciuri și a terminat pe trei. Tot la Brașov s-a jucat și primul turneu al grupei 1-5, din faza a doua a sezonului regulat. Elevele lui Dan Calancea s-au impus în meciul de deschidere (79-69 cu CSBT Alexandria), iar în al doilea au cedat în fața celor de la CSM Satu Mare (54-62). Au urmat partidele de la Alexandria, din al doilea turneu. Alb-albastrele și-au asigurat locul 3 după ce s-au impus cu 73-64 în decisivul cu Universitatea Cluj-Napoca. În ultimul meci a fost o înfrângere drastică, 56-104 cu campioana ACS Sepsi SIC, într-o partidă fără miză.

De partea cealaltă, formația lui Bogdan Bulj a avut o pauză de aproape trei săptămâni după ce s-a oprit în semifinalele cupei. La finalul săptămânii trecute, FCC ICIM Arad a participat la turneul grupei 6-9 la Oradea. Au fost trei succese din tot atâtea posibile pentru arădence, în grupa a doua valorică: 81-44 cu Sirius Târgu Mureș, 69-45 cu CSU Alba Iulia și 66-64 cu SCM Timișoara. Ultimul meci nu a avut miză pentru că locul 6 era deja acontat de formația de pe Mureș, dar a fost unul intens, cu un ritm bun.

Va fi un duel interesant în primul sfert între jucătoarele U22. Ambele echipe folosesc jucătoarea tânără, obligatorie în prima perioadă de joc, pe poziția 4, Al Ash Hab și Ciotir.

Brașovencele au o medie mult mai bună la recuperări, 42.2 față de 34.1. Se întâlnesc echipele cu cele mai slabe procentaje la aruncările de după semicerc. Alb-albastrele au 27.55% la triple, în timp ce arădencele au 25.14%.

Primul meci al seriei dintre Olimpia CSU Brașov și FCC ICIM Arad se joacă vineri, de la ora 18, la sala D.P. Colibași. A doua partidă va fi marți, 27 martie, la Arad. Se joacă după sistemul cel mai bun din trei meciuri, astfel că, dacă va fi nevoie de joc decisiv, acesta se va disputa în 30 martie, la Brașov.

*foto: Sport Pictures 

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!