Mvp-ul etapei
Borislava Hristova
Borislava Hristova
Minute 28:38
Puncte 22
Pase decisive 5
Recuperari 9
Eficienta 34
Vezi profilul jucatorului
Linkuri rapide
Stiri Liga Natională de Baschet Feminin

Olimpia CSU Brașov și Universitatea Cluj-Napoca luptă pentru bronzul LNBF

Andreea Vlase

Andreea Vlase
18.04.2018

Olimpia CSU găzduiește vineri prima partidă din finala mică. Cele două echipe au cedat cu 0-2 în semifinale, în fața marilor favorite din acest sezon.

Brașovencele au cedat clar în deplasarea de la Satu Mare, la 41 de puncte, dar a oferit o replică mult mai bună în a doua partidă. Alb-albastrele au condus la 17 puncte în prima repriză, dar au cedat la final cu 68-72.

Universitatea Cluj-Napoca a avut ghinion cu accidentarea lui Vorpahl, în primul meci din play-off, cu CSBT Alexandria. Vicecampioana nu a putut să țină pasul cu ACS Sepsi SIC în semifinală, iar diferența a fost de 28 de puncte în ambele partide. A fost 97-69 la Sfântu Gheorghe și 59-87 la Cluj.

Pentru Olimpia CSU este a treia finală mică la rând în LNBF. Alb-albastrele au câștigat bronzul în sezonul trecut, după 2-0 cu CSM Târgoviște. Cu un an înainte, târgoviștencele s-au impus în finala mică, tot în două partide.

Universitatea Cluj-Napoca a jucat finala mare în sezonul trecut, după o pauză de 14 ani. Fosta campioană a jucat ultima dată în finala mică în 2005, când au pierdut. Cu un an înainte, a fost bronz pentru clujence.

Cele două echipe s-au întâlnit de trei ori în acest sezon. În prima fază a campionatului, fiecare a câștigat în deplasare. A fost 80-70 pentru Olimpia CSU, la Cluj. Universitatea s-a impus cu 80-77 la retur. A treia confruntare a fost la al doilea turneu al grupei 1-5, la Alexandria. Atunci brașovencele s-au impus cu 73-64.

Vineri va fi a 30-a întâlnire oficială între cele două echipe în competițiile interne, începând din 2009. Olimpicele s-au impus de 17 ori, iar clujencele, de 12.

Primul meci al finalei mici se joacă joi, de la ora 18, la sala D.P. Colibași din Brașov. Vor arbitra: Dragoș Barbu, Ciprian Ciocan și Alexandru Sandu. Comisar va fi Bogdan Bădilă. A doua partidă va avea loc în 22 aprilie.

*foto: cjsport.ro

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!