Mvp-ul etapei
Borislava Hristova
Borislava Hristova
Minute 28:38
Puncte 22
Pase decisive 5
Recuperari 9
Eficienta 34
Vezi profilul jucatorului
Linkuri rapide
Stiri Liga Natională de Baschet Feminin

Olimpia CSU Brașov a anunțat lotul pe care se va baza în noul sezon

Valentin Todea

Valentin Todea
12.08.2016

Formația pregătită de Dan Calancea a definitivat lotul de jucătoare pentru stagiunea 2016-2017, în componența echipei aflându-se în continuare Ruxandra Chiș, Maria Ferariu, Andra Haas, Andreea Bogățeanu, Dora Ardelean, Iulia Brezoi, Jelena Mitic și Biljana Pesovic, notează bzb.ro.

În ceea ce privește noutățile, Olimpia a reușit câteva achiziții interesante. Astfel, Adrienne Webb, Gabriela Cursaru, Ioana Ghizilă, Amira Al Ash Hab, Laura Hughes și Michaela Houser sunt noile jucătoare ale grupării de sub Tâmpa.

Adrienne Webb a evoluat în sezonul anterior pentru CSU Alba Iulia. Baschetbalista a strâns medii de 14.6 puncte, 4.4 recuperări, 1.6 assist-uri și 1.7 intercepții în 27 de meciuri în Liga Națională pentru  trupa din Cetatea Unirii.

Conducătorul de joc Gabriela Cursaru a jucat ultima oară pentru Universitatea Cluj-Napoca, acolo unde a reușit 1.8 puncte, 0.9 recuperări și 0.8 pase decisive pe meci în 16 întâlniri. Sportiva s-a mai aflat în lotul echipei brașovene între 2011 și 2013.

Ioana Ghizilă vine de la CSM CSȘ Ploiești și a participat în această vară la Campionatul European U20 rezervat Diviziei B. În cadrul întrecerii continentale, jucătoarea a contabilizat medii de 10.9 puncte, 4.4 recuperări, 2.7 assist-uri și 1.9 intercepții în 7 partide.

Amira Al Ash Hab sosește de la ACS Champions București și a reprezentat România la Campionatul European U20 rezervat Diviziei B desfășurat între 23-31 iulie 2016 la Sarajevo. Pivotul a acumulat medii de 2.4 puncte, 1.2 recuperări în 5 meciuri disputate la acest turneu.

Laura Hughes este un pivot din Statele Unite care a evoluat în stagiunea precedentă în Irlanda, reușind în campionatul din insulă statistici de 11.3 puncte, 5.9 recuperări, un assist, o intercepție și 1.1 capace în 12 meciuri. De asemenea, a avut un procentaj de 77.8% la aruncările libere transformate.

Michaela Houser a evoluat ultima oară în campionatul finlandez, contabilizând în ediția 2014-2015 a acestuia medii de 20.1 puncte, 5.6 recuperări, 3.8 pase decisive și 3.2 intercepții în 38 de jocuri, transformând 81.6% din aruncările de la linia de libere. Fundașul american s-a aflat în acest an în pregătiri cu formația din WNBA LA Sparks.

Noul sezon vine cu o noutate și pe banca tehnică a Olimpiei Brașov, Miruna Crâsnic fiind noul antrenor secund al echipei, precizează sursa citată.

Reunirea trupei brașovene va avea loc în 22 august, urmând ca gruparea din centrul țării să participe la două turnee amicale, la Târgu Mureș (1-3 septembrie) și la Brașov (8-10 septembrie).

Obiectivul anunțat al grupării alb-albastre pentru următorul an competițional este calificarea în play-off-ul LNBF și un parcurs cât mai lung în Cupa României.

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!