Mvp-ul etapei
Borislava Hristova
Borislava Hristova
Minute 28:38
Puncte 22
Pase decisive 5
Recuperari 9
Eficienta 34
Vezi profilul jucatorului
Linkuri rapide
Stiri Liga Natională de Baschet Feminin

Olimpia CSU Brașov cedează în fața celor de la Phoenix Galați

Silviu Isailă

Silviu Isailă
04.03.2017

Phoenix Galați se impune pe terenul celor de la Olimpia CSU Brașov, scor 76-89, într-o partidă ce a contat pentru etapa  a 23-a a Ligii Naționale de Baschet Feminin. Diferența a fost făcută în sfertul patru, câștigat de gălățence cu scorul de 26-13.

Confruntarea de sub Tâmpa a început sub semnul echilibrului, cele două echipe aflându-se la egalitate după primele trei minute de joc, scor 6-6. Echilibrul s-a menținut până la finalul actului inaugural, câștigat de brașovence la o singură posesie, scor 22-19. Cele două echipe au mers cap la cap și în sfertul secund, scorul la jumătatea acestuia fiind 29-29. Olimpia CSU Brașov s-a desprins la cinci puncte, scor 34-29, prin punctele marcate de Ghizilă și Webb. Până la pauza mare, echipa oaspete a reușit să revină și să preia conducerea pe tabela de marcaj, scor 41-43, după primele 20 de minute de joc.

După revenirea de la cabine, elevele lui Eugenio Rodrigues s-au distanțat la 9 puncte, scor 41-50, moment în care tehnicianul gazdelor cere timp de odihnă. Până la finalul penultimului act, echipa de sub Tâmpa a reușit să revină și a egalat situația pe tabela de marcaj, scor 63-63. În primele minute ale actului decisiv, brașovencele au condus la o diferență trei puncte, însă replica adversarului a venit repede, preluând conducerea, scor 68-77, cu aproximativ șase minute rămase din meci. Echipa gazdă nu a avut forța necesară pentru a reveni și astfel a cedat cu scorul de 76-89.

Biljana Pesovic a fost cea mai bună marcatoare a gazdelor cu 19 puncte la care a mai adăugat 7 recuperări și 3 pase decisive. Kristina Higgins a terminat în double-double cu 11 puncte, 10 recuperări și o pasă decisivă. Dominique Johnson și Ioana Ghizilă au marcat câte 18 puncte.

De partea cealaltă, Shanice Steenholdt a fost cea mai bună jucătoare a gălățencelor, terminând partida cu 20 de puncte, 9 recuperări și o pasă decisivă. Erica Covile a terminat în double-double cu 13 puncte, 11 recuperări și 2 pase decisive. Katharine Rutan a reușit 20 de puncte, o recuperare și 3 pase decisive.

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!