Mvp-ul etapei
Borislava Hristova
Borislava Hristova
Minute 28:38
Puncte 22
Pase decisive 5
Recuperari 9
Eficienta 34
Vezi profilul jucatorului
Linkuri rapide
Stiri Liga Natională de Baschet Feminin

Olimpia CSU Brașov continuă șirul victoriilor

Bogdan Isailă

Bogdan Isailă
25.01.2015

Olimpia CSU Braşov 89-63 Phoenix Galaţi

Olimpia CSU Brașov traversează o formă excelentă în această primă lună a anului 2015. Formația condusă de Dan Calancea a ajuns la cea de a 4-a victorie consecutivă în acest an după ce a trecut pe teren propriu de Phoenix Galați. Înaintea acestei partide, cele două echipe plecau cu același record în clasament, 12 victorii și 7 înfrângeri. Acest derby de clasament s-a încheiat cu victoria Olimpiei CSU Brașov, scor 89-63.

Partida a început furtunos iar gazdele au dus scorul la 14-2 după primele 4 minute de joc. Primul coș din acțiune marcat de formația gălățeană a venit abia după 6 minute, când Romina Filip mai reducea din handicap, ducând scorul la 16-5. Cu Mitov, Jones și Bucevac în mare vervă pe final de sfert, Olimpia CSU Brașov s-a desprins la 20 de puncte. Cea care a mai salvat puțin din impresia slabă făcută de Phoenix în primul act a fost tot Romina Filip care a stabilit cu o triplă scorul după 10 minute, 29-12. Pauza dintre sferturi a prins foarte bine formației vizitatoare. După reluarea jocului, Gabriela Cursaru și Romina Filip au marcat fiecare câte un coș de 3 puncte și meci se relansa. Jocul de revenire a gălățencelor a funcționat iar Amber Jones micșora handicapul la doar două posesii, 33-29 pentru Olimpia cu 3 minute rămase din prima repriză. Pe final de sfert, gazdele și-au mai refăcut din avans datorită Carlei Bartee care a marcat două coșuri de 3 puncte în ultimele două minute ale sfertului. Astfel la pauză se intra cu scorul de 41-33.

După pauză cele două echipe au intrat cam timorate pe parchet. Niciuna dintre cele două combatante nu a găsit drumul spre coș în primele 3 minute ale sfertului trei. Cea care a spart gheața a fost Zorica Mitov care a înscris după un lay-up. Gazdele au preluat frâiele partidei și și-au creat din nou un avantaj impresionant. Gabriela Irimia cu un coș de la distanță a făcut ca scorul să devină 56-37. Până în ultimul minut diferența a crescut la 20 de puncte, însă sfertul s-a încheiat cu scorul de 62-43 după o liberă transformată de Romina Filip. Înaintea ultimului act zarurile erau aruncate. Chiar și așa echipa gazdă a arătat un joc ofensiv bun și a reușit să marcheze 27 de puncte. Phoenix nu a ținut ritmul și astfel partida s-a încheiat cu scorul de 98-63.

Britney Jones a fost cea mai bună marcatoare a partidei cu 29 de puncte la care a adăugat 7 pase decisive și 5 recuperări. Carla Bartee a reușit un double-double de senzație cu 21 de puncte și 22 de recuperări. Zorica Mitov a încheiat și ea partida cu 16 puncte și 6 recuperări.

Ivory James a fost cea mai bună „gălățeancă” cu 18 puncte. Romina Filip a avut o prestație remarcabilă cu 15 puncte, 4 puncte și 4 pase decisive în timp ce Gabriela Cursaru a terminat cu 10 puncte, 3 recuperări și o pasă decisivă.

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!