Mvp-ul etapei
Borislava Hristova
Borislava Hristova
Minute 28:38
Puncte 22
Pase decisive 5
Recuperari 9
Eficienta 34
Vezi profilul jucatorului
Linkuri rapide
Stiri Liga Natională de Baschet Feminin

Olimpia CSU Brașov deschide play-off-ul cu un succes în fața celor de la FCC ICIM Arad

Andreea Vlase

Andreea Vlase
23.03.2018

Olimpia CSU Brașov și-a apărat avantajul terenului propriu în primul meci al sfertului de finală cu FCC ICIM Arad. Gazdele s-au impus cu 73-66, pe sferturi 17-21, 19-12, 21-14 și 16-19.

Galben-albastrele au condus la 13 puncte în primul sfert, dar brașovencele au revenit și au avut un avans maxim de 15 puncte, în sfertul 4. Higgins a fost coșghetera partidei cu 26 de puncte la care a adăugat 14 recuperări.

Olimpia CSU Brașov a început partida cu Pesovic, Al Ash Hab, Irimia, Higgins și Handford. FCC ICIM Arad le-a avut în formula de start pe Ferenczi, Coker, Tavic, Hadzovic și Ciotir. Pesovic a deschis scorul, de la linia de fault, iar Tavic a egalat. Ferenczi a marcat prima triplă a meciului. Au urmat alte reușite de după semicerc pentru arădence, prin Hadzovic, Ferenczi și Coker, ias scorul devedea 6-16 în minutul 6. Higgins și Handford au strâns ecartul la 6 lungimi. Irimia a reușit prima triplă a gazdelor, iar Handford a stabilit scorul primei pauze, de la linia de fault, 17-21. Oaspetele conduceau grație celor patru reușite de după semicerc, cu una în dreptul alb-albastrelor.

Handford și Hadzovic au reușit primele coșuri în sfertul secund, de două puncte. Radovic a marcat de după semicerc și Pesovic, pe contraatac, iar Olimpia CSU trecea în față cu 24-23. Au urmat minute cu ratări și cele două echipe au trecut pe rând la conducere. Poole a dus ecartul la trei puncte în favoarea oaspetelor, profitând de două minute fără coș pentru alb-albastre. Radovic, Handford și Dumitrache și-au readus echipa în avantaj. Nagy și Higgins au mai înscris pe finalul sfertului, iar scorul la pauza mare era 36-33. Gazdele dominau la recuperare (32-23) și la punctele din trei secunde (22-12).  

Radovic a punctat de după semicerc în debutul sfertului, iar Irimia și Higgins au dus avansul gazdelor la 8 puncte. Nagy a strâns ecartul la 4 lungimi, dar Higgins l-a dublat și Bulj cerea time-out la 51-43, în minutul 27. Brașovencele au reușit două contre la rând și s-au distanțat la 55-43 cu două minute până la ultima pauză. Arădencele au ratat un contraatac în superioritate numerică, iar Radovic a crescut ecartul la 14 lungimi. Wingate și Ferenczi au stabilit scorul la ultima pauză, 57-47.

Ferenczi a marcat de la distanță în debutul sfertului patru, Handford și Hadzovic au dus scorul la 59-52 și au urmat ratări din poziții favorabile ale ambelor echipe. Irimia și Higgins au dus din nou ecartul la peste zece puncte. Alb-albastrele s-au distanțat la 15 lungimi la intrarea în a doua jumătate a sfertului patru. Hadzovic, de la distanță, Coker și Poole au strâns diferența la 9 lungimi, dar gazdele nu au părut amenințate. Dan Calancea și-a odihnit piesele importante pe final, iar arădencele încercau un pressing timid. S-a încheiat 73-66 și brașovencele s-au impus în primul meci al sfertului de finală cu FCC ICIM Arad. Se joacă după sistemul cel mai bun din trei jocuri.

Gazdele au făcut diferența cu cele 54 de puncte din spațiul de trei secunde, față de 32 ale oaspetelor. Arădencele au reușit trei triple în plus, dar ambele echipe au avut procentaje slabe la acest capitol. Alb-albastrele au dominat la recuperare, 55-38. Brașovencele au reușit 29 de puncte pe contraatac, cu 14 mai mult ca adversarele.

Kristina Higgins a fost coșghetera partidei cu 26 de puncte, fiind în double-double cu 14 recuperări. De la gazde au urmat-o Radovic și Handford cu câte 14 puncte plus 8 recuperări, iar fundașul a avut și 6 assist-uri. Și Irimia a fost în double-double cu 13 puncte și 10 recuperări. Pesovic s-a remarcat cu 12 pase decisive, pe lângă 4 puncte, iar Dumitrache a marcat 2 puncte.

Brankica Hadzovic a fost cea mai bună marcatoare de la oaspete cu 18 puncte. Pentru FCC ICIM Arad au mai înscris: Ferenczi 11 puncte, Coker 10 puncte plus 7 recuperări, Poole 10 puncte, Nagy 8 puncte plus 7 recuperări, Tavic 5 puncte și Wingate 4 puncte.

Meciul doi al seriei este programat în 27 martie, de la ora 18, la Arad.

*foto: Sport Pictures Flickr

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!