Mvp-ul etapei
Borislava Hristova
Borislava Hristova
Minute 28:38
Puncte 22
Pase decisive 5
Recuperari 9
Eficienta 34
Vezi profilul jucatorului
Linkuri rapide
Stiri Liga Natională de Baschet Feminin

Olimpia CSU Brașov obține a 3-a victorie stagională cu Universitatea Cluj

Andreea Vlase

Andreea Vlase
06.02.2019

Olimpia CSU Brașov s-a impus cu 88-72 în fața Universității Cluj, pe sferturi: 23-15, 27-18, 16-21, 22-18. Partida din prima etapă a returului Grupei Roșii din LNBF a fost controlată în mare parte de gazde, care au avut un avans maxim de 19 puncte în startul reprizei secunde. Cinci brașovence au încheiat în double-digits, cu Pesovic autoare a 24 de puncte. La alb-albastre a debutat noua achiziție Wingate. Două jucătoare de la „U” au fost în double-double și alte două au avut cel puțin 10 puncte.

Olimpia CSU Brașov a început partida cu Alina Podar, Romina Filip, Biljana Pesovic, Amira Al Ash Hab și Carla Bartee. Față de ultima partidă, la brașovence au lipsit Kristina Arsenic (plecată în Cehia) și Flavia Ferenczi. Dan Calancea are la dispoziție o nouă jucătoare, Brandi Wingate, care a evoluat și în sezonul trecut în LNBF, la Arad. Universitatea Cluj le-a avut în 5-ul de start pe Rishonda Napier, Marina Sfîrlea, Arlesia Morse, Irina Părău și Aleksandra Begenisic.

Begenisic a marcat primele două puncte ale meciului și Filip a egalat. Pesovic le-a dus pe gazde în avantaj de două ori și era rândul lui Părău să egaleze. Au urmat mai mult de două minute fără coș pentru vizitatoare și brașovencele s-au desprins la 15-6, după prima triplă a jocului, reușită de Bartee. S-a marcat puțin în următoarele minute. Cenean și Morse, cu o triplă, le-au apropiat pe clujence la patru lungimi, cu două minute și jumătate rămase din sfert. Alb-albastrele și-au dublat avansul până la prima pauză, când tabela arăta 23-15.

Alb-negrele nu au găsit drumul spre coș în primele două minute și jumătate din sfertul secund. Podar, Filip, de afară, și Pesovic le-au distanțat pe elevele lui Dan Calancea la 14 puncte, scor 29-15. Wingate a înscris patru puncte la rând și mărea ecartul la 18 lungimi. Au urmat triplele lui Morse, Pesovic, Boț și Wingate, care au dus scorul la 41-23 la intrarea în a doua jumătate a perioadei de joc. Oaspetele s-au apropiat la 14 puncte după tripla lui Morse, dar Bartee a răspuns cu o reușită de la distanță și a dus scorul la 50-33 la jumătatea partidei.

Al Ash Hab a înscris prima după revenirea de la vestiare și a pus cel mai mare ecart pe tabelă, +19. Au fost aproape două minute în care gazdele nu au marcat, iar Napier a reușit cinci puncte la rând și a dus scorul la 54-42. Al Ash Hab a oprit seceta din ofensiva alb-albastrelor, iar Begenisic puncta pe contraatac. Podar scutura plasa de la distanță pentru 59-44 la jumătatea perioadei de joc. Până la finalul acesteia diferența a oscilat între 12 și 15 puncte. Ultima pauză a venit la scorul de 66-54.

Morse a apropiat Universitatea la 10 puncte în debutul sfertului patru, dar Filip a răspuns cu o reușită de după semicerc. Gazdele s-au dus la 17 puncte în față după tripla lui Podar. Clujencele nu au putut să scadă ecartul la mai puțin de 14 puncte. Al Ash Hab a înscris ultimul coș al partidei. Scorul final a fost 88-72, iar brașovencele își iau revanșa după înfrângerea surprinzătoare din tur. A fost a 3-a victorie stagională a formației de sub Tâmpa în cele 4 dueluri cu echipa pregătită de Carmin Popa.

Gazdele au făcut diferența din spațiul de trei secunde, cu 44 de puncte față de 30. Olimpia CSU a încheiat partida cu 27 de reușite din interiorul semicercului, 8 triple și 10 libere transformate. Universitatea a avut 22 de reușite de la semidistanță, 7 de la distanță și 7 libere transformate.

Biljana Pesovic a fost coșghetera partidei cu 24 de puncte, la care a adăugat 8 recuperări, 7 pase decisive și 5 intercepții. Pentru Olimpia CSU Brașov au mai înscris: Bartee 19 puncte (7 recuperări, a jucat doar 26:29 minute pentru că a ieșit cu 5 faulturi), Podar 14 puncte (6 recuperări, 8 pase decisive), Wingate 13 puncte, Al Ash Hab 10 puncte (5 recuperări) și Filip 8 puncte.

Două jucătoare de la formația vizitatoare au încheiat în double-double. Arlesia Morse a avut 20 de puncte și 11 recuperări, iar Aleksandra Begenisic, 18 puncte și 10 recuperări. Pentru Universitatea Cluj au mai înscris: Napier 16 puncte, Părău 10 puncte (8 recuperări), Cenean 5 puncte și Boț 3.

Olimpia CSU Brașov a obținut a 8-a victorie în această ediție de campionat și egalează ocupanta locului 3, CSM Târgoviște, cu 25 de puncte. Dâmbovițencele joacă vineri meciul din această rundă, cu FCC ICIM Arad. Universitatea Cluj suferă a 14-a înfrângere în LNBF și cu 20 de puncte a egalat formația arădeană care e pe 5.

În weekend urmează turnee din Cupa României 3x3 și campionatul se reia în 17 februarie. Atunci Olimpia CSU Brașov primește vizita celor de la FCC ICIM Arad. Clujencele stau în acea rundă și vor juca în următoarea etapă, din 20 februarie, la Sfântu Gheorghe.

*foto: D.P. Sports Photographer flickr

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!