Mvp-ul etapei
Borislava Hristova
Borislava Hristova
Minute 28:38
Puncte 22
Pase decisive 5
Recuperari 9
Eficienta 34
Vezi profilul jucatorului
Linkuri rapide
Stiri Liga Natională de Baschet Feminin

Olimpia CSU Brașov obține ultimul loc pentru semifinalele LNBF după 3-1 în seria cu Phoenix Știința

Andreea Vlase

Andreea Vlase
16.04.2019

Olimpia CSU Brașov a obținut ultimul bilet pentru semifinalele Ligii Naționale de Baschet Feminin din acest an după ce s-a impus și în al doilea joc de la Constanța. Meciul patru a fost găzduit tot de Phoenix Știința și s-a încheiat cu scorul de 64-76, pe sferturi 14-25, 12-12, 19-19 și 19-20. Formația de sub Tâmpa a reușit astfel trei victorii consecutive cu constănțencele, după ce a început seria din primul tur de play-off cu o înfrângere acasă. Biljana Pesovic a reușit o prestație excelentă, cu 29 de puncte și 10 recuperări pentru învingătoare.

Phoenix Știința Constanța a început meciul patru cu Chelsea Douglas, Bianca Fota, Vladinka Erak, Jelena Jovanovic și Ecaterina Armanu. Olimpia CSU Brașov a contat și pe Brandi Wingate la această partidă, spre deosebire de celelalte trei din serie. Alături de americancă au intrat în primul 5: Biljana Pesovic, Romina Filip, Alina Podar și Carla Bartee.

Al doilea joc de pe terenul constănțencelor a început cu un run de 7 puncte al oaspetelor, care au marcat prin Pesovic, Podar, Wingate și Filip. Erak reușea primele două puncte ale gazdelor în minutul trei. Ecartul s-a menținut între 4 și 7 puncte în următoarele minute, iar Wingate și Pesovic l-au mărit la 11 lungimi în penultimul minut al sfertului. La prima pauză tabela arăta 14-25.

Sfertul secund a început cu ratări ale ambelor echipe, iar Wingate marca primul punct după mai mult de două minute și jumătate. E. Armanu și Jovanovic au apropiat formația gazdă la cinci lungimi, 21-26 la jumătatea sfertului doi. Oaspetele se distanțau din nou, la 12 puncte, după tripla lui Prlja (prima a partidei) și liberele lui Pesovic. La pauza mare tabela arăta 26-37. Brașovencele dominau la recuperare în prima repriză, cu 29 de mingi prinse la panou față de 13. Oaspetele aveau 10 coșuri din semicerc, o triplă și 14 libere transformate, în timp ce constănțencele au marcat de 9 ori din semicerc și de 8 ori de la linia de fault.

Erak, T. Armanu și Beldian, cu prima triplă a gazdelor, au apropiat formația de la malul mării la șase puncte, 33-39 în minutul 24. Pesovic (de două ori) și Bartee au scuturat plasa de la distanță și le-au dus din nou pe oaspete la 12 puncte în față la jumătatea perioadei de joc. Douglas și Erak au redus ecartul la opt puncte, dar Pesovic și Prlja au marcat din nou de după semicerc pentru 42-56. Doar Cutaș și Erak au înscris în ultimul minut și jumătate al sfertului, iar la ultima pauză scorul era 45-56.

Douglas a deschis sfertul patru cu un 3 points-play, dar Pesovic și-a distanțat din nou echipa la 12 puncte cu o triplă și libera transformată după tehnicul primit de Douglas. A fost un tehnic și pentru antrenorul oaspetelor după un minut. Gazdele s-au apropiat din nou la opt puncte după tripla lui Erak, dar Pesovic, Podar și Prlja au pus cea mai mare diferență pe tabelă, de 19 puncte în minutul 38, scor 55-74. În final au intrat și jucătoarele cu mai puține minute. Filip marca ultimele puncte ale brașovencelor, de la linia de fault, în penultimul minut. Doar Phoenix Știința Constanța a mai înscris în ultimul minut, prin Fleșer, Cutaș și E. Armanu, iar scorul final a fost 64-76.

Cu această victorie Olimpia CSU Brașov câștigă seria din primul tur de play-off cu 3-1 și se califică pentru a 4-a oară la rând în semifinalele LNBF. Brașovencele au făcut diferența în meciul patru cu cele 8 triple reușite, față de 2, în timp ce gazdele au înscris mai mult din semicerc (19-17) și de la linia de fault (20-18). Raportul la recuperări a fost 33-46.

Biljana Pesovic a fost coșghetera partidei cu 29 de puncte (4x3) pentru învingătoare, în double-double cu 10 recuperări, plus 6 pase decisive. Pentru Olimpia CSU Brașov au mai înscris: Podar 15 puncte (5 assist-uri), Filip 10 puncte, Wingate 10, Prlja 9 (3x3) și Bartee 3 puncte (8 recuperări).

Chelsea Douglasa fost cea mai bună marcatoare a gazdelor cu 16 puncte. Pentru Phoenix Știința Constanța au mai înscris: Erak 12 puncte (9 recuperări), Jovanovic 11 puncte (5 recuperări), Beldian 7 puncte, Fota 5, E. Armanu 5, Cutaș 3, Fleșer 3 și T. Armanu 2 puncte.

Olimpia CSU Brașov va întâlni în semifinale pe CSM Satu Mare. Se va juca tot în sistemul 3 din 5 jocuri, seria urmând să înceapă în 23 aprilie pe terenul vicecampioanei. Phoenix Știința Constanța va continua în meciurile pentru locurile 5-8. În turul următor va întâlni Universitatea Cluj. Duelurile de clasament se dispută în sistemul 2 din 3 și vor începe în 22 aprilie, cu constănțencele găzduind primul meci.

*foto: Olimpia CSU Brașov facebook

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!