Mvp-ul etapei
Borislava Hristova
Borislava Hristova
Minute 28:38
Puncte 22
Pase decisive 5
Recuperari 9
Eficienta 34
Vezi profilul jucatorului
Linkuri rapide
Stiri Liga Natională de Baschet Feminin

Olimpia CSU Brașov restabilește egalitatea în seria de play-off cu Phoenix Știința Constanța

Andreea Vlase

Andreea Vlase
10.04.2019

Olimpia CSU Brașov și-a luat revanșa după înfrângerea din meciul care a deschis confruntarea din primul tur de play-off cu Phoenix Știința Constanța și s-a impus în al doilea meci pe care l-a găzduit. Elevele lui Dan Calancea au câștigat cu 73-59 în jocul doi, pe sferturi: 19-25, 26-14, 10-18, 18-2. Oaspetele au condus din nou după primul sfert, gazdele au trecut în față, iar diferența era mică în favoarea constănțencelor în debutul sfertului patru. Acestea au marcat doar două puncte în ultimele zece minute și brașovencele au profitat.

Olimpia CSU Brașov a început partida cu Marija Prlja, Alina Podar, Biljana Pesovic, Romina Filip și Carla Bartee. La gazde Brandi Wingate a fost indisponibilă și la acest meci. Phoenix Știința Constanța le-a avut în 5-ul de start pe Chelsea Douglas, Ecaterina Armanu, Jelena Jovanovic, Bianca Fota și Vladinka Erak.

Bartee a deschis scorul, iar Fota și Jovanovic le-au dus pe oaspete în avantaj, 2-4. Aceeași Bartee reușea prima triplă a partidei, iar Prlja scutura plasa de la distanță pentru 8-6. Erak a egalat și E. Armanu semna prima reușită de la distanță a oaspetelor, pentru 8-11. Brașovencele se apropiau la o lungime, de la linia de fault, iar Erak și Cutaș măreau ecartul la 7 puncte pentru vizitatoare. Prlja și Douglas au marcat de afară în finalul sfertului, iar scorul la prima pauză a fost 19-25.

Sfertul secund a început cu ratări de ambele părți. Constănțencele nu au găsit drumul spre coș mai mult de trei minute. Prlja, Bartee și Podar le-au readus pe gazde la conducere, 28-25 în minutul 14. Ecartul s-a menținut între 1 și 4 puncte până în ultimele trei minute ale sfertului, iar brașovencele s-au distanțat la 8 lungimi în două rânduri. T. Armanu reușea ultimul coș al reprizei și la vestiare s-a mers cu scorul de 45-39. Gazdele aveau 11 puncte înscrise de la linia de fault față de 0 libere transformate și aveau o triplă în plus (4-3). Constănțencele au marcat în prima repriză de 15 ori din semicerc față de 11 coșuri ale Olimpiei CSU.

Filip a deschis repriza secundă cu o reușită de după semicerc și brașovencele mergeau la +9. Acestea au avut mai mult de două minute când nu au înscris, la trecerea în a doua jumătate a sfertului, iar oaspetele au egalat la 51 după tripla lui Douglas. Gazdele au revenit la conducere, dar nu au înscris în ultimul minut și jumătate al sfertului. Fota a scuturat plasa de la distanță și la ultima pauză tabela arăta 55-57.

Erak și-a distanțat echipa la 4 lungimi în debutul sfertului patru, dar au urmat mai mult de 9 minute și jumătate în care vizitatoarele nu au găsit drumul spre coș. Prlja și Podar le-au readus pe brașovence în avantaj, 72-59 în minutul 37. Spre final ambele echipe au ratat foarte mult, doar Tanacan reușind un punct de la linia de fault. La Olimpia CSU Brașov au intrat și jucătoare mai tinere în ultimul minut. S-a încheiat 73-59 și formația brașoveană egalează la 1 seria de play-off dintre locurile 3 și 6.

Brașovencele au făcut diferența cu cele 15 libere transformate (din 23) față de 1 (din 4), precum și cu cele 8 triple marcate față de 6. Oaspetele au înscris mai mult din semicerc, 20 față de 17 coșuri. Gazdele au dominat la recuperare în sfertul patru, terminând cu 41 de mingi prinse la panou față de 35.

Marija Prlja a fost coșghetera partidei cu 24 de puncte pentru gazde. Pentru Olimpia CSU Brașov au mai înscris: Podar 18 puncte, Pesovic 15, Bartee 9 puncte (16 recuperări), Filip 5 puncte (5 recuperări), Al Ash Hab 1 punct și Tanacan 1.

Vladinka Erak a fost cea mai bună marcatoare de la oaspete cu 16 puncte, în double-double cu 14 recuperări. Pentru Phoenix Știința Constanța au mai înscris: Douglas 13 puncte (5 recuperări, 6 assist-uri), Fota 9 puncte, Cutaș 7, Jovanovic 6, E. Armanu 3, Beldian 3 și T. Armanu 2 puncte.

Seria se mută pe terenul celor de la Phoenix Știința Constanța. Meciurile 3 și 4 vor fi în 14 și 16 aprilie. Dacă va fi nevoie de joc decisiv, acesta se va disputa la Brașov în 19 aprilie.

*foto: Dan Potor

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!