Mvp-ul etapei
Borislava Hristova
Borislava Hristova
Minute 28:38
Puncte 22
Pase decisive 5
Recuperari 9
Eficienta 34
Vezi profilul jucatorului
Linkuri rapide
Stiri Liga Natională de Baschet Feminin

Olimpia CSU Brașov reușește surpriza cu CSM Satu Mare deși a folosit o rotație scurtă

Andreea Vlase

Andreea Vlase
12.10.2018

Olimpia CSU Brașov s-a impus cu 80-74 în duelul cu CSM Satu Mare din etapa a doua a LNBF, pe sferturi: 23-13, 20-20, 16-26, 21-15. Echipele au trecut pe rând la conducere în primele minute, gazdele s-au distanțat la 10 puncte la finalul sfertului unu și și-au mărit ecartul la 14 lungimi. Sătmărencele au egalat în sferturile trei și patru, dar reușitele lui Ferenczi din final au oferit cele două puncte brașovencelor.

Olimpia CSU Brașov a început partida cu Ferenczi, Pesovic, Bartee, Podar și Arsenic. CSM Satu Mare le-a avut în formula de start pe Tavic, Kadar, Mandache, Baltic și Lloyd. După un minut cu ratări, Lloyd a înscris prima, din interiorul semicercului. Ferenczi a transformat o liberă și Podar reușea prima triplă, pentru 4-2. Baltic a marcat o liberă și Tavic reușea prima aruncare de la distanță a oaspetelor, pentru 4-6. Sătmărencele au avut mai mult de două minute fără coș, iar Arsenic și Podar le-au readus pe gazde în avantaj, 10-6. A urmat tripla lui Amukamara și Baltic readucea avantajul în tabăra alb-roșiilor, cu trei minute rămase din sfertul unu. Finalul perioadei de joc le-a aparținut gazdelor, care au reușit un parțial de 13-2, cu 7 puncte înscrise de Pesovic. La prima pauză scorul a fost 23-13.

Sfertul secund a început cu două puncte pentru gazde și patru pentru oaspete, după care au urmat momente cu ratări de ambele părți. Sătmărencele s-au apropiat la 6 puncte, dar Bartee a răspuns cu o triplă pentru 28-19. Ferenczi și Pesovic au dus din nou ecartul la două cifre, iar la vestiare s-a intrat cu scorul de 43-33.

Arsenic și Ferenczi au dus diferența la 14 puncte în debutul sfertului trei. Doar Denson a înscris pentru oaspete în primele trei minute după pauza mare, ținându-le la 9 puncte. După tripla lui Bartee au urmat 3 minute de secetă în atacul brașovean. Lloyd, cu cinci puncte, și Tavic, cu o reușită de la distanță, au strâns distanța la două puncte cu patru minute înainte de ultima pauză. A fost rândul alb-roșiilor să nu găsească drumul spre coș timp de două minute și jumătate. Arsenic și Bartee, de după semicerc, au dus scorul la 57-50. Olah (Orosz) a scuturat de trei ori plasa de la distanță și a readus egalitatea pe tabelă, iar la ultima pauză scorul a fost 59-59.   

Ferenczi a înscris în startul sfertului patru, după o recuperare ofensivă, și le-a readus pe gazde la conducere. Au urmat patru minute cu ratări și greșeli de ambele părți, iar Mandache a egalat la 61 la intrarea în ultimele șase minute. Ferenczi a răspuns cu o triplă, Denson strângea ecartul la un punct și Pesovic ducea scorul la 66-63. Lloyd a marcat pentru alb-roșii, dar Ferenczi și Bartee au mărit distanța la șase lungimi, 71-65 cu mai puțin de trei minute rămase din joc.

Olah (Orosz) a înscris de după semicerc și a înjumătățit diferența, dar Ferenczi a refăcut-o cu o nouă triplă. Lloyd și-a apropiat echipa la patru lungimi și Ferenczi a mărit ecartul la 7 după un coș cu fault. Pe final s-a înscris puțin și meciul s-a încheiat cu scorul de 80-74.

Flavia Ferenczi a fost coșghetera partidei cu 25 de puncte (3x3), la care a adăugat 4 recuperări și 4 pase decisive. Kristina Arsenic a urmat-o, fiind în double-double cu 18 puncte și 11 recuperări. Și Biljana Pesovic a încheiat partida în double-double, cu 16 puncte, 10 recuperări, 7 pase decisive și 4 intercepții. Pentru Olimpia CSU Brașov au mai înscris Bartee 14 puncte (3x3) plus 6 recuperări și Podar 7 puncte, 4 recuperări și 10 pase decisive.

Brittany Denson a fost cea mai bună marcatoare de la oaspete, cu 21 de puncte la care a adăugat 5 recuperări. Au urmat-o Lloyd cu 19 puncte, 5 recuperări și Olah (Orosz) cu 14 puncte (4x3), 3 recuperări și 3 pase decisive. Pentru CSM Satu Mare au mai înscris: Mandache 6 puncte (7 recuperări), Tavic 6 puncte, Amukamara 3 puncte (5 pase decisive) și Huțanu 2 puncte (5 recuperări).

Dan Calancea a folosit o rotație scurtă. Ferenczi și Pesovic au jucat 40 de minute, iar Bartee, Arsenic și Podar, între 37:46 și 38:56. Al Ash Hab a intrat 4:14 minute și Warthen puțin peste un minut. De partea cealaltă, Marius Dobă a folosit 10 jucătoare, cu Mandache jucând cel mai mult, 33 de minute, fiind singura care a jucat peste o jumătate de oră.

Pentru Olimpia CSU Brașov urmează restanța din prima etapă cu Universitatea Cluj, în deplasare, marți, 16 octombrie, iar în weekend meciul de pe terenul campioanei ACS Sepsi SIC. CSM Satu Mare primește vizita Universității Cluj în runda următoare.  

*foto: SportPictures

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!