Mvp-ul etapei
Borislava Hristova
Borislava Hristova
Minute 28:38
Puncte 22
Pase decisive 5
Recuperari 9
Eficienta 34
Vezi profilul jucatorului
Linkuri rapide
Stiri Liga Natională de Baschet Feminin

Olimpia CSU Brașov se impune cu CSM Târgoviște și are avantajul rezultatelor directe în caz de egalitate

Andreea Vlase

Andreea Vlase
09.03.2019

Olimpia CSU Brașov a câștigat cu 75-59 duelul cu CSM Târgoviște, pe sferturi: 23-17, 25-15, 6-17, 21-10. Cu acest succes gazdele se păstrează în cursa pentru locul 3 înainte de play-off după ce s-au impus la diferența de care aveau nevoie pentru a avea avantajul rezultatelor directe în caz de egalitate. Pesovic și Stoenescu au fost cele mai bune marcatoare, iar Bartee și Vaida au fost în double-double.

Olimpia CSU Brașov a început meciul cu Alina Podar, Romina Filip, Biljana Pesovic, Brandi Wingate și Carla Bartee. CSM Târgoviște le-a avut în primul 5 pe Tunde Kilin, Ancuța Stoenescu, Porsche Poole, Laura Vaida și Larisa Toma. La oaspete a revenit și Gabriela Irimia, care n-a mai jucat în campionat din 1 decembrie.

Wingate a pus primul punct pe tabelă după ce a transformat o liberă din două, iar Vaida ducea scorul la 1-2. Pesovic și Toma și-au dus pe rând echipele la un punct în față. Filip reușea prima triplă pentru 6-4 și Poole egala. Bartee și Podar au punctat pentru 11-6, dar Stoenescu a răspuns cu prima reușită de la distanță a oaspetelor și Coker a egalat la 11. Podar și Vaida au dus scorul la 15-15 și a urmat un minut în care nu s-a marcat. Wingate și Pesovic le-au desprins pe gazde la două posesii, Irimia a înscris din apropierea panoului și Pesovic stabilea scorul la prima pauză, 23-17.

Bartee a înscris prima în sfertul secund, dar brașovencele au avut două minute în care nu au găsit drumul spre coș. Poole, Stoenescu și Irimia și-au apropiat echipa la o lungime, 25-24 în minutul 13. Gazdele au reușit un run de 9 puncte în a doua parte a perioadei de joc, prin care s-au distanțat la 16 puncte în penultimul minut al sfertului. Toma și Prlja au transformat câte o liberă și la pauza mare tabela arăta 48-32.

Repriza a doua a început cu ratări de ambele părți. Coker a înscris primul punct de la linia de fault, după un minut și jumătate. Brașovencele au avut nevoie de mai mult de patru minute să înscrie după revenirea de la vestiare, iar Irimia și Coker au strâns diferența la 11 puncte. Prlja a marcat primul coș al gazdelor în această perioadă de joc, dar au urmat alte atacuri în care Olimpia CSU n-a reușit să înscrie. Stoenescu și Kilin au strâns ecartul la șase lungimi, 50-44 în minutul 26. Wingate a marcat din semicerc, iar oaspetele au profitat din nou de problemele din atacul advers și diferența era de trei puncte. Pesovic a înscris în ultimul minut al perioadei de joc, iar la ultima pauză scorul era 54-49.

A fost rândul dâmbovițencelor să înceapă sfertul patru cu patru minute și jumătate în care nu au înscris. Wingate și Podar le-au distanțat pe brașovence la 15 puncte, 64-49. Stoenescu reușea primul coș al oaspetelor în acest sfert, de la distanță. Ecartul s-a menținut între 12 și 14 puncte în următoarele minute. Stoenescu și-a apropiat echipa la 11 puncte cu o reușită de afară, dar gazdele s-au distanțat la 73-57 pe mâna lui Bartee și Wingate cu mai puțin de un minut și jumătate până la final. Ultimul minut a fost fragmentat, cu time-out-uri. Poole a transformat două libere pentru oaspete și Wingate a stabilit scorul final 75-59. Cu această diferență brașovencele au avantajul rezultatelor directe cu CSM Târgoviște în caz de egalitate la finalul fazei a doua a sezonului regulat. Ambele echipe au 2 victorii și 2 înfrângeri în duelurile directe, iar brașovencele au +1 la coșaveraj (300-299).

Gazdele au făcut diferența din semicerc (23 de reușite față de 17) și de la linia de fault (14 libere transformate față de 7). Oaspetele au marcat o triplă în plus (6-5). A fost echilibru și la recuperări, cu una în plus pentru brașovence (41-40). Formația de sub Tâmpa a înscris 22 de puncte pe contraatac față de 7.

Biljana Pesovic a fost coșghetera partidei cu 21 de puncte pentru gazde, plus 6 recuperări. Carla Bartee a încheiat în double-double cu 15 puncte și 13 recuperări. Pentru Olimpia CSU Brașov au mai înscris: Wingate 13 puncte, Podar 12 puncte (5 recuperări), Prlja 9 puncte (5 assist-uri) și Filip 5 puncte (7 recuperări).

Ancuța Stoenescu a fost cea mai bună jucătoare a oaspetelor, cu 19 puncte, 8 recuperări și 7 pase decisive. Laura Vaida a terminat în double-double cu 11 puncte și 10 recuperări. Pentru CSM Târgoviște au mai înscris: Coker 9 puncte, Poole 8 puncte (6 recuperări), Irimia 6 puncte, Kilin 3 și Toma 3 puncte (6 recuperări).

Pentru CSM Târgoviște urmează marți restanța de acasă cu ACS Sepsi SIC Sfântu Gheorghe, iar în ultima etapă va juca la Cluj-Napoca, în 23 martie. Olimpia CSU Brașov mai are un meci în această fază a campionatului, acasă cu ACS Sepsi SIC Sfântu Gheorghe, în 16 martie.

*foto: Dan Potor

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!