Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

Oradea oprește parcursul impresionant al Sibiului

Bogdan Isailă

Bogdan Isailă
03.04.2018

CSM CSU Oradea este singura echipă neînvinsă în faza a doua a sezonului regulat din Liga Națională de Baschet Masculin. Echipa lui Cristian Achim a reușit să treacă pe teren propriu de BC CSU Sibiu, liderul campionatului, cu scorul de 104-78. Bihorenii sunt primii care au reșit să marcheze în acest sezon peste 100 de puncte sibienilor și au oprit seria acestora de 11 victorii la rând.

Scorul a fost deschis de Lawrence Kinnard cu un coș de la distanță. Laser l-a imitat și Sibiul se desprindea la 6-0. Startul partidei a arătat ca un concurs de 3 puncte, Kariniauskas marcând primele puncte ale gazdelor tot de la mare distanță. Laser a dus scorul la 10-3, însă lituanienii de la Oradea, Valeika și Kariniauskas, și-au dus echipa în fața după 8 puncte la rând. Jocul s-a echilibrat apoi și cele două echipe s-au succedat la conducere. Pivoții gazdelor, Denison și Țîbârnă au înscris de la mare distanță și Oradea se desprindea la două posesii, 22-17. A urmat câte un slam dunk de fiecare parte, iar Bobe Nicolescu închidea primul sfert cu o triplă, pentru scorul de 27-21. Gazdele au rămas precise de la distanță și în startul sfertului secund. A urmat un festival de aruncări de la trei puncte pentru gazde, în timp ce Williams încerca să-și țină echipa aproape cu coșuri din apropiere. Diferența s-a dus însă la 13 puncte, 40-27 pentru CSM CSU Oradea, care după un sfert și jumătate avea 8 coșuri de la distanță din 13 încercări. Liderul din LNBM nu s-a regăsit și a mai încasat două coșuri. Sibienii au reușit și ei două coșuri consecutive, însă diferența rămânea mare, 44-31. Oradea a continuat să marcheze cu generozitate. Sibiul a reușit un ultim minut al reprizei mai bun și a reușit 5 puncte la rând prin care reducea handicapul la 10 puncte, 57-47 pentru CSM CSU Oradea.

Sibiul a început mai bine secvența secundă, însă elanul oaspeților a fost tăiat rapid de Muhamed Pasalic, care înscria un nou coș de la distanță. Diferența de pe tabelă dintre cele două echipe a rămas în jurul celor 10 puncte consemnate și la pauză. Sibiul a avut mari probleme la recuperare, Oradea a avut 5 recuperări ofensive, de care însă nu au profitat și scorul rămânea la 66-55 la jumătatea actului. Defensiva sibiană nu a fost suficient bună pentru a-i opri pe băieții lui Cristian Achim, care se desprindeau la 14 puncte și celălalt antrenor, Dan Fleșeriu, era nevoit să ceară timp de odihnă. Din nou ultimul minut al perioadei a aparținut sibienilor, dar aceștia plecau cu un deficit tot de 10 puncte înaintea sfertului decisiv. Primul minut al actului a fost fără puncte marcate, dar cu destul de mulți nervi. Kinnard a înscris un coș de 3 puncte cu care aprindea jocul. Au urmat 5 puncte consecutive de la Gajovic. Elevii lui Dan Fleșeriu și-au pierdut cumpătul, aflându-se într-o situație neobișnuită, și au intrat rapid în penalizare. Oradea a profitat și s-a dus din nou la 17 puncte, cea mai mare diferență consemnată în meci. Diferența a crescut la peste 20 de puncte după jumătatea ultimului sfert și partida era jucată. CSM CSU Oradea depășit pe BC CSU Sibiu cu scorul de  104-78.

Vaidas Kariniauskas a fost cel ma bun marcator al partidei cu 25 de puncte, lângă care a adăugat 6 recuperări și 3 pase decisive. Goran Gajovic a venit de pe bancă cu 23 de puncte, 4 recuperări și o pasă decisivă. Kris Richard a avut și el o contribuție majoră din postura de rezervă cu 19 puncte, 4 pase decisive și 2 recuperări. Bogdan Nicolescu a încheiat cu 10 puncte și 8 recuperări.

Tyler Laser a fost cel mai bun jucător al oaspeților cu 17 puncte, 9 recuperări și o pasă decisivă. Jordan Williams a încheiat cu 15 puncte și 3 recuperări. Davis a adăugat 12 puncte, Kinnard 11 și Pratt 10.

foto: Roby Boros

2 comentarii la aceasta stire:
  • U BT Cluj-Napoca Mihai 1974 :

    Bravo
    Bravo Vaidas ma bucura evoluția ta!
    Un meci superb!

    cu 6 ani în urmă (03.04.2018) Raspunde
  • CSM CSU Oradea mailman :

    am deschis sezonul "centenar"
    Bravo baieti, bravo Achim si fii atent sa nu uiti acasa "biletelele" cu care am castigat astea trei meciuri ca ai mare nevoie de ele la Cluj! Mergem la "U" sa le aratam cine ia anul asta Campionatul!

    cu 6 ani în urmă (03.04.2018) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!