Stiri

Panathinaikos Atena, noua campioană a Greciei

Radu Bărăian

Radu Bărăian
12.06.2017

Panathinaikos Atena a cucerit cel de-al 35-lea titlu național din istorie, după ce a câștigat finala sezonului 2016-2017 din Grecia cu 3-2 la general în fața rivalei Olympiacos. Meciul decisiv s-a jucat la Pireu, însă oaspeții din Atena au izbutit o victorie istorică, 66-51, câștigând finala după ce în ultimii doi ani titlul le-a revenit celor de la Olympiacos.

Primul sfert din meciul decisiv a fost unul echilibrat, câștigat de gazde la 3 puncte diferență, 17-14, însă, odată cu startul actului secund partida s-a scurs într-o singură parte, Panathinaikos reușind să-și adjudece sferturile 2 și 3 cu parțiale de 22-10 și 21-10. Olympiacos a luat ultimul sfert cu 14-9, însă nu a fost suficient pentru a întoarce soarta confruntării, oaspeții alb-verzi impunându-se la 15 puncte diferență.

Cele două formații au terminat sezonul regulat detașat pe primele două poziții, ambele având, 25 de victorii și o înfrângere, după ce s-au învins reciproc, fiecare reușind să câștige pe teren propriu. Ajunse în finală, după cum era de așteptat, Olympiacos a deschis seria cu o victorie pe teren propriu, 64-58, fiind imediat egalată la Atena, Panathinaikos câștigând meciul 2 cu 84-80. Finala s-a mutat din nou la Pireu, acolo unde gazdele s-au impus dramatic cu 64-62, iar ulterior a urmat o victorie clară a „verzilor” din Atena, 71-58, care a trimis seria în decisivul disputat aseară în Arena „Peace and Friendship” din Pireu.

Panathinaikos a ajuns astfel la 35 de campionate câștigate, în timp ce Olympiacos a rămas cu 12. Bronzul a fost adjudecat de AEK Atena, după ce s-a impus în finala mică cu 3-0 la general în fața celor de la Aris. 

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!