Stiri

Panathinaikos câștigă o partidă extrem de importantă pe terenul Olimpiei Milano

David Istrate

David Istrate
23.03.2019

Vineri, 22 martie, au avut loc ultimele patru partide din etapa a 28-a a Euroligii. În acest moment, situația clasamentului este foarte interesantă pentru fanii neutri însă pentru restul tensiunea atinge cote uriașe.

Cel mai disputat duel al serii precedente a avut loc în Mediolanum Forum din Milano, unde Olimpia a primit vizita lui Panathinaikos. Înaintea acestui joc, ambele echipe aveau câte 14 victorii și 13 înfrângeri, ocupând locurile 7 și 8. Prin urmare, este evidentă importanța acestei confruntări care se poate dovedi decisivă în cursa pentru playoff.

Primul sfert a fost destul de echilibrat, cele două tabere mergând cap la cap. După primele 10 minute, Panathinaikos avea un avantaj de 3 puncte, scor 23-20. În secvența secundă, gazdele pregătite de Simone Pianigiani au arătat un joc ceva mai curajos și au reușit să controleze o bună parte din acel sfert. Drept urmare, Olimpia Milano a revenit în față și conducea la pauză cu scorul de 47-44. În a doua repriză oaspeții au rupt echilibrul și au început să își domine adversarii. Susținuți de un public numeros venit din capitala Greciei, elevii lui Rick Pitino nu le-au mai acordat nicio șansă gazdelor. În cele din urmă, Panathinaikos a câștigat la o diferență de 12 puncte, scor 95-83.

Nick Calathes a reușit o prestație senzațională pentru un meci din Europa, terminând cu 27 de puncte, 14 pase decisive și 8 recuperări. Acesta a fost urmat de Keith Langford (17 puncte, 5 recuperări), DeShaun Thomas (15 puncte, 5 recuperări), James Gist (12 puncte, 5 recuperări) și Sean Kilpatrick (11 puncte).

În replică, cei mai buni jucători ai Olimpiei Milano au fost: Mindaugas Kuzminskas (17 puncte), Mike James (16 puncte, 4 pase decisive), James Nunnally (12 puncte) și Vladimir Micov (11 puncte, 5 recuperări).

În celelalte partide ale serii, s-au consemnat următoarele rezultate:

Khimki Moscova – Maccabi Tel Aviv (71-76)

Zalgiris Kaunas – Darussafaka Istanbul (94-67)

Baskonia Vitoria-Gasteiz – Real Madrid (86-76)

În acest moment, primele 5 echipe din clasamentul Euroligii, Fenerbahce Istanbul, CSKA Moscova, Real Madrid, Anadolu Efes și FC Barcelona, sunt deja calificate. Însă, odată cu poziția a 6-a începe nebunia. Baskonia și Panathinaikos sunt la egalitate cu 15 victorii și 13 înfrângeri. Apoi urmează două formații cu 14 victorii și 14 înfrângeri (Olimpia Milano și Olympiacos Piraeus) și trei cu 13 victorii și 15 înfrângeri (Zalgiris Kaunas, Maccabi Tel Aviv și Bayern Munchen). Așadar, 7 echipe se luptă pentru ultimele 3 locuri de playoff.


*foto: euroleague.net

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!