Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

Partida cu CSM Mediaș, ultimul meci de baschet la Brăila?

Eduard Popa

Eduard Popa
03.11.2018

cuza sport braila faliment

După ce în sezonul precedent Cuza Sport Brăila a obținut pe teren promovarea în Liga Națională, echipa de baschet de pe malul Dunării a avut numai probleme în actuala stagiune.

Darrel Bowie și Joseph McClain au avut de suferit după un incident oribil, iar de atunci problemele s-au ținut scai de Brăila.

Totalbaschet a scris că formația brăileană are mai multe datorii față de jucătorii care au evoluat în sezonul trecut la echipa de pe malul Dunării. Acum Mircea Totolici, managerul clubului Cuza Sport, se plânge de faptul că nu este ajutat de autorități:

“În iulie, la înscrierea în Liga Naţională am depus o cerere la Primărie prin care am soliciatat suma de 330.000 lei pentru perioada august-decembrie 2018. Ulterior, din discuţiile cu primarul Marian Dragomir, s-a ajuns la o altă sumă: 250.000 lei. Ni s-a spus că aceşti bani îi vom primi la rectificarea bugetară din august sau septembrie. Nu s-a concretizat nimic. După acel nefericit incident în care au fost implicaţii jucătorii americani, în prezenţa componenţilor lotului, domnul primar ne-a spus că nu ne poate aloca decât suma de 180.000 lei, dar nu mai devreme de şedinţa de rectificare bugetară din octombrie. Această şedinţă a avut loc dar nu s-a întâmplat nimic. Vreu să menţionez în mod deosebit că înainte de a ne înscrie în Liga Naţională, am informat Primăria că pentru a participa în competiţii trebuie să depunem la Federaţia Română de Baschet două bilete la ordin avalizate. Unul în valoare de 10.000 de euro, garanţie că nu ne vom retrage din competiţie până la finalul ei şi unul de 6.500 euro, sumă care reprezintă plata arbitrajului din teren pentru toate meciurile din acest sezon competiţional. Vă rugăm nu ne frângerţi aripile! În acest moment suntem într-o situaţie disperată, sâmbătă avem meci în Polivalentă, de la ora 17.00, cu CSM Mediaş şi mi-aş dori foarte mult ca acesta să nu fie ultimul pentru echipa de seniori de la Cuza Sport. Până acum ne-a descurcat cu sumele obţinute din taxele membrilor, ale părinţilor şi ale unor sponsori, dar nu mai putem continua în acest fel. Banii ceruţi erau pentru patru echipe, cea de seniori şi pentru trei de juniori, dacă aceştia nu vor veni va fi foarte greu să putem supravieţui, şi mă refer în primul rând la echipa din Liga Naţională”, a declarat Mircea Totolici, managerul clubului Cuza Sport, pentru presa locală.

Primarul Brăilei susține că a ajutat formația Cuza Sport cât de mult s-a putut, dar îi amintește lui Totolici ca echipa sa este o entitate privată de sport:

„Primăria a virat către clubul de baschet 269.000 lei anul acesta. Şi încă 20.000 lei pe un alt proiect pentru accedere în Liga Superioară. Deşi nu am avut nicio obligaţie să finanţăm clubul de baschet, am făcut lucrul acesta cu mare drag. Echipa va mai primi şi alţi bani în continuare, dar să nu uităm niciodată că este vorba despre un club privat. Primăria Municipiului Brăila nu negociază sume cu entităţi private de sport. Finanţările se dau pe baza unor proiecte depuse la Primăria Municipiului Brăila”, a declarat Marian Dragomir, pentru obiectivbr.ro.

Partida dintre Cuza Sport și CSM Mediaș se joacă sâmbătă, 3 noiembrie, cu începere de la ora 17:00, în Sala Danubius din Brăila. 

*foto: facebook Cuza Sport Brăila

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!